Abalı Kayak Merkezi Ambulansa Kavuşuyor

Abalı Kayak Merkezi Ambulansa Kavuşuyor :Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Ağız ve Diş Hastanesi’nin bu yıl temelini atacaklarını belirterek, “Van Denizi’nde ve Abalı Kayak Merkezi’nde kullanılmak üzere iki ayrı ambulans alınacak” dedi.

Dr. Acar, Van’da genelinde toplam 5 bin 506 personelleri bulunduğunu belirterek, “Bunlardan 335’i uzman doktor, 772’si pratisyen hekim, geri kalanı da diğer sağlık personelleri ve idari hizmetler sınıfından personellerdir. Buna istinaden doktor eksiği Van açısından zaten sürekli önümüze çıkan bir husus. Biz personel dağılım cetveline (PDC) uygun bir seviyeye getirdikçe hekim arkadaşlar mecburi hizmetlerini tamamlayıp gidiyorlar ve yine bir boşluk oluşuyor. Sürekli biz bunu yaşıyoruz. Ancak şu anda son gelen atamalarla beraber pratisyen hekim konusundan çok ciddi bir açığımız yok, ancak uzman hekim konusunda bir açığımız mevcut. Şu anda yaklaşık yüzde 60 doluluk oranıyla hizmet veriyoruz. İnşallah bunu da en üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

VAN’A DENİZ AMBULANSI GELİYOR

Dr. Acar, 112 Acil Servis hizmetlerini de değerlendirerek, “Şu an itibarıyla 64 ambulansımız Van genelinde hizmet vermektedir. Sadece Van içinde değil, diğer illere hasta nakil olduğunda daha uzak bir yere giderek hizmet vermektedir. Ayrıca helikopter ambulansımız var, motosiklet ambulansımız var. İnşallah 2014 yılı içerisinde Van Denizi ambulansımız da olacak. Onun da çabasını gösteriyoruz. Artı Abalı Kayak Tesislerinde bir kızak ambulans şeklinde bir ambulans talep ettik ve bu da 2014 yılı içerisinde inşallah faaliyete geçecek. Personel açısından da tabii acil tıp teknisyeni ve paramedikler açısından biraz eksiğimiz var. Onları da Sağlık Bakanlığının ilgili kuruluşlarına bildirdik. İnşallah bunu da 2014 yılı içerisinde tamamlamaya çalışacağız. Şu an itibarıyla 112 Acil Servis hizmetlerimiz hızla devam ediyor. Kış şartlarında yine ulaşımı zor olan yerlere arkadaşlar ciddi önem sarf ederek, bizim kar açıcı ambulanslarımız, paletli ambulanslarımızla müdahale ediyorlar” diye konuştu.

Dr. Acar, Ağız ve Diş Hastanesi’nin de bu yıl temelini atacaklarını belirterek, “Diş hekimliği yönünde şu anda sayımız 73 ve PDC doluluk oranı ise yüzde 65’tir. İnşallah yüzde 100’ünü doldururuz. Tabi ağız ve diş sağlığı hizmetleri açısından diş hekimi çok önemlidir. Biz diş hekimliği ile beraber yatırımlarımıza da dikkat ediyoruz. Şu anda hastanenin çalışmaları devam ediyor. Proje onaylandı ve 2014 yılı içerisinde temelini atacağız. 1,5 yıl içerisinde de onu faaliyete geçireceğiz. O zaman tabii diş hekimi ihtiyacımız da o hastaneye göre artacak. Ona göre de diş hekimi ihtiyacımız karşılanacak” şeklinde konuştu.