Akdağda 2014 Fiyatları Belli Oldu

Akdağda 2014 Fiyatları Belli Oldu :Samsun’un Ladik ilçesindeki Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nin 2014 ücret tarifesi İl Genel Meclisi tarafından yeniden belirlendi.

İl Özel İdaresi şubat ayı üçüncü bileşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ilk maddesi olan Ladik ilçesindeki Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde bulunan ve işletmesi İl Özel İdaresi tarafından yapılan telesiyej tesisinin ücret tarifesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü ve bir rapor hazırlandı. Raporu okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, “İşletilmesi İl Özel İdaresi Ladik Akdağ Turizm Tesisleri İşletmesi tarafından yapılan tesisin alt ve üst istasyonları arasındaki ulaşımı için kişi bazında tek çıkış ve günlük çıkış ücretlerinin tespiti yapılmıştır. Buna göre, 2014 yılı için tek çıkış ücreti 5 TL, günlük çıkış ücreti 20 TL, ayrıca yeni yapılan yürüyen halı içinde kişi bazında tek çıkış ücreti 1 TL, günlük çıkış ücretinin 10 TL olarak belirlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi.

Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, İl Özel İdaresi 2014 yılı gider bütçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne tahsis edilen 300 bin TL ödeneğin bütçeye konulan amacı dahilinde yani sosyal denge sözleşmesi için açılan ve kesinleşen davalarla ilgili mahkeme masraflarının ödenmesinde kullanılmasının komisyonca uygun görüldüğünü de söyledi.

Daha sonra gündemin son maddesi olan Alaçam ve Yakakent ilçelerindeki okulların fiziki durumları ile en gibi ihtiyaçlarının olduğu konularında tespitlerin yapıldığı ve ihtiyaçlarının giderilmesi için neler yapılabileceği hakkındaki komisyon raporunu Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyesi Faruk Ayran okudu. Alaçam ve Yakakent ilçelerindeki okulların genel durumu hakkında bilgi eren Faruk Ayran, Alaçam ve Yakakent ilçesindeki okulların jeneratör, dış cephe boya, küçük çaplı onarım, çevre düzenlemesi, kapı, pencere, lavabo onarımları ve ısıtma sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.