Alanya Teleferik Projesi onay bekliyor

Alanya Teleferik Projesi onay bekliyor :Yıllardır Alanya’nın gündeminde olan Teleferik Projesi’nin son durumu değerlendiren AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, “Henüz onaylanmadı. Onay çıkınca proje 12 ayda tamamlanacak” dedi

SAADET Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş dün yaptığı basın açıklamasında, yapımı adeta yılan hikâyesine dönen ve bir önceki Alanya Belediye Başkanı AKP’li Hasan Sipahioğlu tarafından ortaya atılan Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi ile yeni Çevreyolu Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Aktaş, Alanya Kalesi’ne yapılacak Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi ile yeni yapılacak Çevreyolu’nun çalışmalarının bir türlü başlamadığını söylemiş, bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ile AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’nu kamuoyuna açıklama yapmaya davet etmişti. Aktaş’ın açıklamalarının basında yer almasının ardından konuyla ilgili ilk açıklama Berberoğlu’ndan geldi.

‘DOSYA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDA’
Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi’nin Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını, ancak bölgenin doğal sit alanı olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da onayının alınması gerektiğini söyleyen Berberoğlu, “Bu nedenle dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık da yaklaşık 12 kurumdan görüş talep etti. Onayın an meselesi olduğu bilgisini aldık” dedi. Yeni yapılacak 50 Metrelik Çevreyolu Projesi’nin çalışmalarına henüz başlanmaması konusuna da değinen Berberoğlu, “Bu aslında Alanya Belediyesi’nin bir projesidir. Yap-işlet-devret modeli ile 12 ayda tamamlanacak. Yeni Çevreyolu Projesi’ni AKP İlçe Teşkilatı olarak hem biz, hem de ‘Hizmetin Ustası’ olarak anılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel takip ediyoruz. Kısa sürede yapımına başlanacak” diye konuştu.