Alanya Teleferik projesi 27 eylülde ikinci kez ihalede

İhaleye katılan firmanın şartnamenin altında bir teklifte bulunmasından dolayı gerçekleştirilemeyen Teleferik Projesi ihalesi 27 Eylül perşembe günü yenilenecek.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlığında 6 Eylül Perşembe günü Alanya Belediyesi Encümen Toplantısı’nda Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında yapılması planlanan Teleferik Projesi’nin ihalesi görüşülmüş ancak teklif veren firmanın ihale şartnamesinin altında bir teklifte bulunduğu için ihale gerçekleştirilememişti. İhale şartnamesinde bazı değişiklikler ve eklemeler yapan Alanya Belediyesi 27 Eylül Perşembe günü projeyi tekrar ihaleye çıkaracak. Proje, Saray Mahallesi, Güzelyalı Caddesi üzerindeki Belediye Sosyal tesisleri yanından Çarşı Mahallesi, Alanya Kalesi ve Ehmedek kapısı arasına yapılması planlanan Teleferik Projesi, yürüyen merdiven/bant yapımı ve 20 yıl müddetle işletilerek süre bitiminde idareye devri işini kapsıyor. Toplam 18 milyon TL’ye mal olacağı açıklanan Teleferik Projesi’nin yıllık muhammen kira bedelinin 60 bin TL, geçici teminat miktarının ise 610 bin TL olacak.
Öte yandan Alanya’nın içme suyu ve kanalizasyon şebekesini yenilemek malzeme alımı ihalesi ise bugün saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Kaynak : www.haberalanya.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*