Alanya Turizmi Teleferikle Canlanacak

Alanya Turizmi Teleferikle Canlanacak :Alanya turizmine yeni bir soluk getirecek olan Alanya Teleferik için geri sayım başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya’ya kazandıracağı en önemli projelerden biri olan teleferiğin, direk ve ekipmanları, UNESCO adayı Alanya Kalesi’nin doğal yapısına zarar vermemek için Rus yapımı helikopterle monte edildi.

YÜCEL: “BAYRAM MÜJDESİ OLACAK”
9 milyon EURO’ya mal olan Alanya Teleferik Projesi, Haziran’da tamamlanarak hizmete açılıyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın 30 yıllık teleferik özlemini Haziran’da bitirip, Ramazan Bayramı’ndan önce de açılışını gerçekleştirerek inşallah vatandaşlarımızın hizmetine bayram hediyesi olarak sunacağız” dedi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Teleferik Holding A.Ş. CEO’su İlker Cumbul ve basın mensupları ile MİL MİL 8 isimli çift pervaneli ve çift motorlu özel bir helikopter desteği ile yapılan son direkler, 3. ve 5. direk ile üst istasyonun yeraldığı sahada incelemelerde bulundu. Başkan Yücel ve Cumbul incelemelerin ardından Teleferik Projesi’nin son durumuyla ilgili basına açıklama yaptı.

ALANYA’NIN 30 YILLIK ÖZLEMİ HAZİRAN’DA BİTİYOR
Türk turizmine ve Alanya turizmine canlılık getirecek Alanya Teleferik için geri sayımın başladığının altını çizen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın 30 yıllık özleminin Haziran’da biteceğini söyledi.

“TARİHE VE DOĞAYA SAYGIMIZDAN HELİKOPTER DESTEĞİ ALDIK”
“3 gündür helikopterle yoğun bir çalışmamız var. UNESCO’ya aday Alanya Kalemizi korumak, doğaya ve tarihimize saygımız nedeniyle 3 gündür helikopter ile Ehmedek bölgesindeki son istasyon ile son direklerin malzemelerini taşıyoruz. Kasım ayında başlayan çalışmalarımız en son bu noktaya geldi. Bu ay sonuna kadar halatlar çekilecek ve arkasından kabinler yerleştirilecek. 17 kabinimizle 1.130 kişi taşıma kapasiteli teleferiği Haziran ayının sonunda halkımızın hizmetine sunacağız.”

ALANYA KALESİ’NİN DOĞAL DOKUSU KORUNARAK KÜLTÜREL MİRASIN ZARAR GÖRMESİ ÖNLENECEK
Damlataş- Ehmedek arasına kurulan teleferik hattı tamamlandıktan sonra hem yaz aylarında yoğunlaşan kale trafiği rahatlayacak, hem de tarihi dokuya zarar veren büyük tur otobüslerinin Kale’ye çıkışına izin verilmeyecek. Böylece Alanya Kalesi’nin doğal dokusu korunarak kültürel mirasın da zarar görmesi önlenecek.

ULAŞIMA CAN SUYU OLACAK
Projenin turizm sektörüne farklı bir soluk getireceğini belirten Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, “Yatırımlarımızla turizmi canlandırıyoruz. Turizmle ünlü Alanya’da kent sakinlerine ve turistlere yeni ve farklı bir deneyim yaşatacağız. Bu yatırım dış turizme olduğu kadar iç turizme de büyük katkı sağlayacak” dedi.

YILDA 1 MİLYON KİŞİ ALANYA TELEFERİK’İ KULLANACAK
Yolculara hem ulaşım hem de özel bir deneyim yaşatmayı amaçlayan Alanya Teleferik, saatte 400-500, yılda ise 1 milyon yolcu taşıma kapasitesi ile hizmet verecek.

HELİKOPTERLE DOĞAYI TAHRİP ETMEDEN DİKİLDİ
Alanya Teleferik Projesi’nde doğal yaşam korundu, tek bir ağaç bile kesilmedi. Teleferiğin gondollarını taşıyan 2 dev direk ile istasyonun tüm malzemeleri, Alanya Kalesi’nde doğayı tahrip etmemek için Rus yapımı MİL MİL 8 isimli çift pervaneli ve çift motorlu özel bir helikopter desteği dikildi. Bursa Teleferik projesinde de kullanılan bu özel helikopter, Alanya Teleferik’in montajında da yeraldı. Helikopterli montajda, dünyada bu tip helikopteri kullanabilen ve bu tarz montajı yapabilen 10 pilottan biri olan Slovak pilot Ostrolucky Jozef çalıştı. İsviçre, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Avusturya’dan gelen uzmanlarla birlikte yaklaşık 40 kişilik ekip, teleferiğin direk ve ekipmanlarının montajında görev aldı.