Arap turistler Uludağda yaz sezonunu teleferiksiz açtı

Arap turistler Uludağda yaz sezonunu teleferiksiz açtı
Türkiye’ye gelen Arap turistlerin gözde mekanı olan Uludağ’da yaz sezonu başladı. Açık olan oteller ve meydandaki günübirlik hizmet veren tesisler müşterilerini bekliyorlar. Ancak Arap ülkelerinde en önemli turizm merkezi olarak lansmanı yapılan Bursa’nın gözde turizm mekanında Arapça bilen bir resmi görevli bulunmuyor.
Uludağ’da en büyük ilgiyi yaz aylarında et mangal tesisleri, atv aracı kiralayıcıları ile telesiyej işletmeleri görüyor. Arap plakalı araçlarla Uludağ’a çıkan turistler yeterli günübirlik kullanım alanı olmamasından şikayet ediyorlar. Oteller bölgesinde et mangal tesisi arayan Araplar, Uludağ’a çıkan Türk vatandaşlarına yemek yiyebilecekleri mekanları soruyorlar. Teleferik olmaması sebebiyle bu yıl kiraladıkları araçlarla veya kendi arabaları ile dağa çıkan Arap turistlere Uludağ’da yol gösterecek bir resmi görevlide bulunmuyor
BURSA ARAP DESTİNASYONU AMA ARAPÇA BİLEN GÖREVLİ YOK
Oteller Bölgesindeki meydanda Arap turistlere yol gösterebilecek hiçbir resmi görevlinin olmaması Arap destinasyonu projesinde yeterli alt yapı ve hizmet organizasyonunun olmadığını akıllara getiriyor. Müşteri bekleyen esnafın bile arapça levhalar astığı Uludağ’da Arap turizmi için hiçbir yeni çalışmanın olmaması dikkat çekiyor. Araplara en büyük hizmeti ise Bursa’dan yolcu getiren minübüscüler ile taksiciler yapıyor. Karların olduğu bölgeye gidip kar topu oynamayı ihmal etmeyen Araplara bölgeyi gezdirip, bilgi vermek minübüscüler ile taksicilere kalıyor. Büyük gruplar için Araplara lisan bilen bir rehber tahsis edilmesi bile misafirlerin Bursa ile alakalı intibalarında önemli bir farklılık meydana getirebilecek. Uludağ Milli Parkı’na giriş ücretlerine zam yapmayı unutmayan Orman 2. Bölge Müdürlüğü’nün bile Arapça milli parkı anlatan bir büroşürü bulunmuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*