Asfaltta kayak antrenmanı

Asfaltta kayak antrenmanı :Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tekerlekli kayakçıları, Türkiye Tekerlekli Kayak Şampiyonası için asfaltta hazırlık yapıyor.

Ferdi Sporlar Merkezinde eğitim gören yaklaşık 25 sporcu, kentte kayağa uygun pist olmadığı için antrenörler eşliğinde tespit edilen güvenli yollarda çalışıyor.

Trafiğin sakin olduğu saatlerde asfaltta yaklaşık 20 kilometre kayarak antrenman yapan sporcular, 20 Haziran’da Uludağ’da yapılacak Türkiye Tekerlekli Kayak Şampiyonası’na katılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Bülent Kayhan, AA muhabirine, kayağın kış ağırlıklı bir spor dalı olduğunu ancak yaz aylarında da sporcuların idman yapması gerektiğini söyledi.

Kayhan, sporcuların kışın antrenmanlarını Gevaş’ta bulunan Abalı Kayak Merkezi’nde yaptıklarını ancak yazın kondüsyonun düşmemesi için asfaltta tekerlekli kayak çalışması yaptıklarını kaydetti.

Tekerlekli kayakta önemli başarılarının olduğuna dikkati çeken Kayhan, şöyle konuştu:

“Antrenmanların temel amacı, sporcuları Türkiye Tekerlekli Kayak Şampiyonası’na hazırlamak. Öğrenciler okuldan sonra antrenmanlara katılıyor ve asfaltta yaklaşık 1,5 saat süreyle çalışıyor. Çalışmalarda trafiğin sakin olduğu Van Kalesi ile İskele mahallesi yollarını kullanıyoruz. Hafta sonları ise koşu ve tekerli kayak antrenmanlarımız devam ediyor. Normal şartlarda bu spor, özel yapılan bisiklet ve paten yollarında icra ediliyor. Türkiye’de bir kaç büyükşehir dışında böyle bir imkan olmadığı için bizler de uygun ve güvenli yerlerde kayıyoruz.”

Aldıkları tedbirler ve antrenörlerin sporcuları belli bir mesafeden bisikletle takip etmesiyle günlük antrenmanlarını tamamladıklarını belirten Kayhan, çalışmalarda sporculara kask ve dizlik taktırdıklarını ifade etti.

Sporcuların aldıkları temel eğitimin ardından asfalta çıktığını kaydeden Kayhan, yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlanacağına inandığını belirtti.

– “Sporcular kayakla çok iyi yere geldi”

Kayaklı koşu, slalom ve snowboard branşlarında aktif 140 sporcularının bulunduğunu anlatan Kayhan, kayak sporuyla Van’da 400 kayakçının çok iyi yerlere geldiğini ifade etti.

Van’daki antrenörlerin de Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu anımsatan Kayhan, şunları kaydetti:

“Bu branştaki birçok sporcumuz çok iyi dereceler aldı. Son dönemlerde iki öğrencimiz Yıldızlar Olimpiyatları denen büyük bir organizasyona katılmaya hak kazandı. Bu organizasyona Türkiye’den 3 öğrenci gitti. Bu sporculardan biri Erzurum’dan diğer ikisi de Van’dan organizasyona katıldı. Bunun yanı sıra Gap Kış Oyunlarında ve Türkiye şampiyonalarında derecelerimiz var.”

Yaz tatilinde boş vakitlerini değerlendirmek için Gençlik Hizmetleri Merkezine geldiğini anlatan sporculardan Kezban Taş ise 12 yaşında tanıştığı kayak sporunu, 6 yıldır yaptığını söyledi.

Bugüne kadar birçok yarışa katıldığı bildiren Taş, “Katıldığım şampiyonalardan çeşitli derecelerle döndüm. Yeni yarışlara hazırlanmak için çok sıkı çalışıyoruz. Gerek hafta içi gerekse hafta sonu antrenmanlarımız devam ediyor. Hedefimiz, Türkiye Tekerlekli Kayak Şampiyonası’ndan da iyi derecelerle Van’a dönmek” dedi.