Avrupanın en iyi Kayak Merkezleri

Avrupa’da cepleri yakmayan en uygun fiyatla en güzel kayak yapabileceğiniz merkezleri:

Pamporovo Kayak Merkezi

Bulgaristan’ın en önemli kayak merkezlerinden biri olan Pamporovo son yıllarda en çok tercih edilen destinasyonların başında geliyor.

Pamporovo’da oldukça ucuz konaklama fiyatları bulabiliyorsunuz. El değmemiş doğası ve tarihi mekanları da ilgi görüyor. Pamporovo harika doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz geniş orman alanlarına da sahip. Ayrıca, insanları cezbeden renkli gece yaşamı da tercih edilme sebepleri arasında.

Bölgede kayak dışında yüzme havuzu, sauna yada bowling salonlarında vakit geçirme imkanlarını da bulabiliyorsunuz. Kısaca, kış sporları açısından Pamporovo tam bir cennet…

Bansko Kayak Merkezi

Avrupalı kayakçıların en çok tercih ettikleri yerlerin başında Bansko geliyor. Bulgaristan’daki en büyük kayak merkezine sahip Bansko’da pansiyondan beş yıldızlı otellere birçok alternatif bulabilirsiniz.

Genellikle İngilizlerin tatillerini geçirdikleri bir destinasyon olan Bansko, son yıllarda Türkler tarafından da tercih edilmeye başladı. Ayrıca 2014 kış olimpiyatları burada yapılacak.

Borovetz Kayak Merkezi

Rila dağında bulunan eski kayak merkezlerinden biri olan Borovetz’de kar yağdığında manzara karşısında hayrete düşebilirsiniz. Heryıl binlerce turiste ev sahipliği yapan bu ünlü kayak merkezi, yıllardır ününü korumayı başarıyor.

Borovetz farklı zorluk derecelerine göre birçok kayak pistine sahip ve oldukça gelişmiş bir kayak merkezi.

Borovetz’de sadece kayak değil; yüzebileceğiniz, masaj yaptırabileceğiniz, ata binebileceğiniz, kar motosikletleriyle gezebileceğiniz birçok seçenekler de bulabiliyorsunuz.

Bembeyaz örtü, tertemiz bir dağ havası; doğa tutkunları burayı mutlaka görmeliler.

Insbruck Kayak Merkezi

Insbruck kış turizmi denince akla gelen ilk isimlerlerin başında yer alıyor.

Insbruck; yaz aylarında doğa tutkunları ve golfçüler tarafından, kış aylarında ise kayakçılar tarafından tercih edilen bir destinasyon.

Yüzlerce kayak merkeziyle birçok turistin gözbebeği olan Insbruck, en çok Almanlar tarafından tercih ediliyor.

Doğu Alpler üzerine kurulmuş olan Avusturya’nın dörtte üçünü dağlık araziler oluşturuyor. Kış aylarında bol kar yağışı görüldüğünden kış turizmi açısından vazgeçilmez merkezlerden birisi olarak biliniyor.

Ufak bir şehir ama çok eskiye dayanan tarihi bir geçmişi var. Insbruck’ta herkes bisiklet kullanıyor, siz de bisiklet kiralayıp güzel bir şehir turu yapabilirsiniz.

Siz de şehir hayatından biraz uzaklaşıp dinlenmek, doğayla iç içe olmak ve bolca kaymak istiyorsanız Insbruck tam size göre.

ST Moritz Kayak Merkezi

İsviçre, Avrupa’da bulunan ve her mevsim tercih edilen bir numaralı tatil merkezi. Çünkü, kış sezonu Ekim başlarında açılıyor ve Nisan’a kadar sürüyor.

Her sene yüz binlerce kayak tutkunu buraya akın ediyor. İsviçre’nin İtalya sınırına yakın olan St. Moritz dünyadaki en eski kayak merkezlerinden birtanesi.

St. Moritz; snowboard yarışmaları, kayak maratonu, buz üzerinde oynanan curling, polo yarışları, buzda kriket, müzik ve gurme festivalleri gibi birçok yarışmaya, festivallere de ev sahipliği yapıyor.

Flaine Kayak Merkezi

İsviçre sınırında bir Fransız kenti Flaine.. . Flaine, tam anlamı ile bir kayak cenneti.

Flaine çevresindeki, Les Carroz, Samoens gibi kentler, kayak için olmasa da görülecek yerler açısından Flaine’den daha cazipler. Özellikle Sameons’u mutlaka görün.

Kent merkezinde Picasso, Dubuffet gibi sanatçıların heykelleri var.

Uludağ Kayak Merkezi

Bursa’da bulunan Uludağ, Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden biri. Bursa merkezine 40 dakika mesafede. Zirvesi 2543 metrede. Snowboard, big foot, buz pateni ve kar motosikleti gibi faaliyetlere oldukça uygun. Ayrıca yaz aylarında treking ve kampçılık için de elverişli.

Uludağ Kayak Merkezi I. ve II. Gelişim Bölgeleri olmak üzere iki ayrı bölgeden oluşuyor. Bursa’ya 35 kilometre mesafedeki Uludağ’da yedi teleski ve sekiz telesiyej toplam 15 lift bulunuyor.

Courchevel Kayak Merkezi

Cenevre Courchevel, 600 kilometrelik dünyanın en uzun ve en geniş pistleri, ufak, sıcak aile otelleri, şaleleri ve restoranlarıyla genellikle rahatlık arayan ve çocuklu kayakçılar tarafından tercih ediliyor.

Suni kar makineleriyle devamlı kar bulunsa da, geceleri ışıklar şıkırdasa da, nefis dağ manzarası olsa da Courchevel her tür kayakçının her kar sporunu yapacağı şekilde organize edilmiş yapay bir merkez.

1850 metredeki Courchevel’de helikopter alanı, suni kar makineleri, telekabinleri, teleferikleri, kayak asansörleri, kayak okulları, çocuk köyü ve otellerden kayakla çıkma kolaylıklarıyla, düzenli ve gerçek bir teknoloji var.

Mayrhofen Kayak Merkezi

Avusturya’da bulunan Mayrhofen kayak merkezi, denizden yalnızca 630 metre yükseklikte. Buna karşın, etkili ulaşım sistemi ile kendinizi bir anda 2250 metre yükseklikte bulabiliyorsunuz.

Kayak için en yüksek çıkış noktası 2250, en düşük iniş noktası da 630 metre.
Mayrhofen önemli bir özelliği de Alpler’de çocuklar için özel aktiviteler düzenleyen ilk kayak merkezi olması.

400’ün üzerinde konaklama tesisi, 8600 yatağı, her düzeydeki kayakçıya uygun pistleri ile Mayrhofen için tam anlamıyla bir kayak cenneti diyebiliriz.

Kış ve yaz mevsimlerinde yoğun bir turist akınına uğrayan Mayrhofen’de ilgi çekici olan her şeyin aynen korunmasına büyük bir özen gösteriliyor.

Doğası, evleri ve inekleri ile Mayrhofen, büyüleyici Alp manzaraları sunuyor.

Alpbach Kayak Merkezi

Avusturya Alpbach’taki kayak merkezinde, kaymak ve muhteşem dağ havası almak büyük bir keyif.

Avrupa’da kayak için kuyruk beklenilmeyen nadir yerlerden biri. Büyülü bir köy, Alplerin nefes kesici havası, keyifli bir kayak ortamı.. .

Alpbach ayrıca, “Avusturya’nın en güzel köyü” ünvanına sahip. Bu nedenle, yerli halk, köyün adeta üzerine titriyor. Her yer oldukça bakımlı.

Köyde, 1953 yılında alınan bir kararla, ancak geleneksel tarzda ev yapılabiliyor.

Köyün bir de kongre merkezi var. Kongre merkezi, mimarisiyle dikkat çekiyor.

Kaynak: haftasonukayak

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*