Bakan Âlâ Palandökende kayak yaptı

Bakan Âlâ Palandökende kayak yaptı :İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Konaklı Kayak Merkezi’nde sezon açılışına katıldı. Bakan olduktan sonra ilk kez kayak yapmanın keyfini çıkaran Âlâ, pistte profesyonel kayakçılara taş çıkardı.

Erzurum’da Palandöken Kayak Merkezi’nin güney kısmında yer alan Konaklı Kayak Merkezi’nde düzenlenen sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Törene katılan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, memleketi Erzurum’da hafta sonunda kayak keyfi yaptı, yoğun siyaset gündeminden uzakta stres atma fırsatı buldu.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Kayak merkezine gelen Bakan Âlâ, kayak ayakkabısını giyerken oldukça zorlandı. Korumalarının yardımıyla kayak botlarını giyen Bakan Âlâ, pistlerdeki performansı ile şaşırttı. Beraberinde Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile kayak merkezindeki tesisleri inceleyen Bakan Âlâ, daha sonra konaklı pistlerinde doyasıya kayak yapmanın keyfini yaşadı. Bakan Âlâ’yı kayarken görüntülemek isteyen gazeteciler ise pist ortasında Bakan’ın peşinden uzun süre koşmak zorunda kaldılar.

Konaklı merkezinde zirveden kayan Bakan Âlâ, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Erzurum Türkiyemizin en önemli kayak turizmi destinasyonlarından birisi. Palandöken Konaklı mevkiinde kayak için her türlü imkan var. Vatandaşlarımız kayak merkezlerimize yurt dışından yoğun ilgi gösteriyor. Bu kış turizm sektöründe Türkiye’nin aldığı mesafe ortadadır. 40 milyona yakın turist ve 32 milyar dolara yakın turizm gelirimiz var. Ama kış turizminden yeteri kadar yararlanamıyoruz. Aslında bu alanda Türkiye dünyada önemli bir yere ve potansiyele sahip. Bu alanda en iyi destinasyonda Erzurum Palandöken’dir. Biz buraya daha fazla ilginin olmasını arzu ediyoruz. Bunun için yerel yönetimler belediye valilik ve bakanlık olarak çalışıyoruz. Önemli bir yatak kapasitemiz oluştu. Bazı uluslararası yarışmaları buraya aldık. Universiade yapıldı. Önümüzdeki dönemde EYOWF yapılacak. Dolayısıyla 2019 yılında yani Türkiye’nin özel olarak da Erzurum’un genelde turizmle özel de kayak turizmden daha fazla pay alması için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü bu güzellik dünyanın herhangi bir yerinde değil hiçbir yerinde yok. Havalimanından indiğinizde 10 dakikada pistlerdesiniz. Bu büyük bir konfordur. Erzurumlular olarak gelen turistlere en iyi şekilde yardımcı olmanın yollarını arıyoruz. Bu alanı sektör haline dönüştüreceğiz. Hem Türkiye hem de Erzurum’umuz kazanacak” diye konuştu.

”2 YILDIR KAYAK YAPMAMIŞ BİRİSİ OLARAK…”

Bakan olduktan sonra ilk kez kayma fırsatı bulduğunu belirten İçişleri Bakanı Âlâ, “Bayağı olmuştu kaymayalı. Bu sene ilk defa kayıyorum. Dağ o kadar güzel ki. Hem sporun kendisi güzel hem bu pistler çok güzel. Harika yani. Aşağı yukarı 2 yıldır kayak yapmamış birisi olarak yukarıdan aşağıya hiçbir kazaya meydan vermeden gelebildik. Bu da aslında bizim becerimizden değil pistlerin güzelliğini ortaya çıkarıyor. Erzurumluyum. Erzurumlu olup da çocukluktan itibaren gerek kızakla gerek kayakça ile kayardık. Ayakların altında demirden paten gibi yapılırdı onunla kayardık. Ama sonra tabii kayağa da Erzurumlu olarak ilgi duyduk. Zaman zaman fırsat buldukça yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Âlâ’nın dağdaki programı basına kapalı olarak devam etti.

Bu arada, Bakan Âlâ’nın yarın Kars’a geçerek Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşüne katılacağı öğrenildi.