Bayan muhtardan mahalle çocuklarına kış eğlencesi

Bayan muhtardan mahalle çocuklarına kış eğlencesi :Kayseri Kocasinan ilçesi Seyrani Mahallesi muhtarı Gülten Özdemir, yarı yıl tatiline giren mahalle sakinlerinin ilköğretimde okuyan çocuklarını anneleri ile birlikte, Erciyes Dağı Kayak ve Kış Sporları Merkezi’ne götürdü. Muhtar Özdemir, “Okullarında başarılı olan öğrencileri takdir ve teşekkür almaları halinde karne hediyesi olarak, Erciyes Kayak Merkezi’ne götürüp eğlendireceğim sözünü vermiştim, bu sözümü yerine getirdim.” dedi.

Sabah saatlerinde muhtarlık önüne anneleri ile gelen çocuklar, yaklaşık 200 kişilik kafile halinde otobüslerle Erciyes Kayak Merkezi’ne hareket etti. Oyunlarla ve şarkılar ile başlayan eğlenceler, otobüs içerisinde seyahat boyunca sürd. Erciyes Kayak Merkezi’nde ise gezi için oluşturulan tertibatla DJ eşliğinde müzik dinlediler, şarkılar söylediler, halaylar çektiler, muhtar Gülten Özdemir’in hazırladığı kızaklar ile kaydılar, anneleri ile teleferiğe bindiler. Yemek olarak muhtar Özdemir, çocuklara ve annelerine sucuk-ekmek ve içecek ikramı yaptı.

Gün boyunca çeşitli etkinlikler ile eğlenen çocuklar ve anneleri, akşam saatlerinde otobüsler ile Seyrani Mahallesi’ne hareket etti. Muhtarlık önünde araçtan inen çocuklar ve anneleri yeni tanıştıkları arkadaşları ile görüşmek istediklerini belirtti. Hayatlarında ilk kez Erciyes Kayak Merkezi’ne gittiklerini ifade eden bazı anneler, böyle bir duyguyu kendilerine yaşattıkları mutluluk için muhtar Gülten Özdemir’e teşekkür ettiler. Hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar hep birlikte ‘Sen bir tanesin mahallemizin Gülten Ablası’ tezahüratları yaptı.

Kocasinan ilçesi Seyrani Mahallesi muhtarı Gülten Özdemir; muhtar olduktan sonra bugüne kadar çok çeşitli etkinlikler düzenlediğini, bu etkinliklerin önemli bir kısmını daha çok çocuklar ve gençler için yaptıklarını belirtti. Özdemir, “Okullarında başarılar gösteren çocuklara karne hediyesi olarak Erciyes Kayak Merkezi’nde eğlenceler düzenlendik, çeşitli etkinlikler yaptık. Amacımız bu tür etkinliklerle mahalle insanımızın birbirleri ile olan sosyal ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Çocuklar birbirleri ile tanışırsa, anneleri de tanışır. Anneleri de babaları tanıştırır. Birbirleri ile tanışan, görüşen mahalle sakinleri huzurlu bir ortam oluşturmuş olur. Bu vesile ile mahallemizin daha sakin, huzurlu ve sosyal yaşantısına bir miktar renk katabilirsek bundan mutluluk duyarım.” dedi.