Bitlis Nemrut Kayak Merkezi kar kuraklığı yaşıyor

Bitlis Nemrut Kayak Merkezi kar kuraklığı yaşıyor :Her yıl bu vakitte kar kalınlığının neredeyse 5 metreyi bulduğu Bitlis ve ilçelerinde bu yıl deyim yerindeyse kar kuraklığı yaşanıyor.

Geçen yıllara oranla oldukça ılıman ve kurak bir kış geçiren Bitlis’te ülke kuraklıktan Bitlis’te ki kayak merkezleri de nasibini aldı. Geçen yıl aynı vakitte yaklaşık 5 metre kar yağışı alan ve sezonu erken açan Nemrut Kayak Merkezi bu yıl kar yağışının istenilen düzeyde olmaması nedeniyle henüz açılış yapamadı. İl merkezinde kar miktarı neredeyse yok denecek kadar azken, yüksek kesimlerde ise 20 – 30 santimi ancak bulabiliyor. Yaşanan kuraklık nedeniyle henüz açılış yapamayan kayak merkezi işletmecileri son umudunu kar yağışına bıraktı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, her yıl aynı tarihlerde cıvıl cıvıl olan kayak merkezlerinde bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle henüz açılış bile yapamadıklarını söyledi. Tüm yurtta etkili olan kuraklığın Bitlis’te de kendini hissettirdiğini, bu nedenle her yıl Türkiye’nin en çok karını alan Bitlis’te Ocak ayı sonu olmasına karşın henüz istenilen oranda yağış gerçekleşmediğine dikkat çeken Kayak Merkezi Müdürü Sinoğlu, “Geçen yıl bu tarihlerde Nemrutta yaklaşık 5 metre kar olurdu. Sezonu da çoktan açmış oluyorduk. Ama maalesef bu yıl bunu söylemek mümkün değil. Ocak ayı sonuna girdik ama halen yeteri düzeyde kar yok. Bu nedenle kayak merkezinin açılışını yapamadık. Şimdilerde son bir umutla kar yağışı bekliyoruz. İstenilen düzeyde yağış olur da kayak merkezimizin açılışını yapacağız.” diye konuştu.

Öte yandan kayak merkezine gelen ziyaretçiler de kayak merkezinde kar olmadığını görünce dönmek zorunda kaldı. Kaymak için Nemrut’a gelen bazı aileler ise geri dönmek yerine çocuklarıyla az da olsa yağan karı fırsat bilip çocuklarıyla kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.