Boluda İki Mevsim Bir Arada

Boluda İki Mevsim Bir Arada :Havaların ısınmasıyla Bolu’nun yaylalarında çiğdemler çiçekler açarken, tatilciler karla kaplı Kartalkaya’da kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Kayak merkezine ulaşımı sağlayan yol güzergahında bulunan Sarıalan Yaylası’na ilkbahar geldi. Yaylada sarı ve mor çiğdemler çiçek açtı. Yaylaya 12 kilometre uzaktaki Kartalkaya’da ise kayak sezonu devam ediyor. Kayak merkezindeki tatilciler, yaklaşık 2 metre kalınlığındaki karda kayak yapıyor.
Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 38 yılın en iyi sezonunu yaşadıklarını, yerli ve yabancı tatilcilerin Kartalkaya’ya gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

Kayak merkezinde zaman zaman kar yağışının devam ettiğini anlatan Avcı, “Kayak merkezine kar yağarken, Sarıalan Yaylası’nda çiğdemler çiçek açtı. Kartalkaya, iki mevsimi bir arada yaşıyor. Tatilcilerimiz pistlerdeki kayağın ardından yaylaya inerek açan çiğdemler arasında yürüyüş yapabiliyor. Bu şekilde iki mevsimi bir arada yaşayan il nadir bulunur” diye konuştu.

Ailesiyle İstanbul’dan kayak merkezine tatile gelen Hakan Yavuz da iş yoğunluğu nedeniyle kış aylarında tatile çıkamadığını belirterek, “Kışın kayak yapmak istiyorduk ama olmadı. Bugün geldik kayak merkezine ve kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyoruz” ifadesini kullandı.
Yavuz, kayak merkezinde kar yağışının aralıklarla devam ettiğine dikkati çekerek, “Hava çok güzel. Kar altında kayak yaparak zaman geçiriyoruz. Sarıalan Yaylası’nda ise hava günlük güneşlik. Burada çiğdemler çiçek açmış durumda. Kartalkaya’da kış ve ilkbahar mevsimi bir arada yaşanıyor, çok güzel” görüşünü paylaştı.