Bosnada Kayak Yapmanın Tam Zamanı

Bosnada Kayak Yapmanın Tam Zamanı :1984 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Saraybosna, Biyelaşnitsa, Yahorina ve İgman gibi önemli kayak merkezleri, her seviyeye göre kayak pistleri ve her bütçeye uygun konaklama yerleriyle turistlere önemli imkanlar sunuyor.

Kış spor merkezleriyle ünlü ve 1984 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Saraybosna, Biyelaşnitsa, Yahorina ve İgman gibi önemli kayak merkezleri, her seviyeye göre kayak pistleri ve her bütçeye uygun konaklama yerleriyle turistlere önemli imkanlar sunuyor

Yaz aylarında tarihi ve doğal güzelliklerinin zenginlikleriyle, kış aylarında ise kayak merkezleriyle dikkatleri çeken Saraybosna, 15 Aralık itibarıyla kayak tutkunlarını ağırlamaya başladı. 1984 Kış Olimpiyatları’nın yapıldığı Byelaşnitsa, İgman ve Yahorina gibi kış sporları merkezlerinde, kayak sezonu başladı.

Saraybosna’ya sadece 20 Dakika mesafedeki Byelaşnitsa ve İgman kayak merkezleri, kente yakınlığı dolayısıyla kayakseverlerin en fazla ilgi gösterdiği iki kayak merkezi oluyor. Yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda her seviyeye uygun kayak pistlerinin bulunduğu bu iki kayak merkezinde, Türkiye’deki kayak merkezleri fiyatlarına oranla çok daha uygun fiyatlara konaklama ve kayak imkanı bulmak da mümkün.

Bosna’daki savaş sırasında hiç hasar görmeyen Yahorina kayak merkezi ise Saraybosna’ya 28 kilometre uzaklıkta. İgman ve Byelaşnitsa’daki kayak merkezlerine oranla çok daha geniş kayak pistlerine sahip olan Yahorina’da, kayak krosu, kızak, gece kayağı ve yürüyüş için de uygun alanlar bulunuyor.

-Yılbaşı yoğunluğu

Kayak sezonunun açıldığı Yahorina, Byelaşnitsa ve İgman’daki otellerde, yeni yıl nedeniyle de otellerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Yeni yıl tatilini kayak yaparak değerlendirmek isteyenler için otellerde, Yılbaşı gecesi eğlence programları organize edilecek. Yeni yıla, konser ve partilerle girmek isteyenler 30 avrodan başlayan gecelik konaklama ücretiyle, Yahorina, Byelaşnitsa ve İgman’daki otellerde konaklayabilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kayakseverler bu yıl, Byelaşnitsa’da 25, Yahorina’da ise 15 avrodan başlayan fiyatlarla konaklama imkanı bulacak.

Öte yandan, İstanbul’dan Saraybosna’ya, THY, Pegasus ve Bosna Hersek Havayollar’ının uçak seferleriyle haftanın her günü ulaşmak mümkün.

-Sırbistan ve Hırvatistan’daki kayak merkezleri de sezona hazır

Sırbistan’ın orta kesimlerinde Kopaonik kayak merkezi de 5 Aralık itibarıyla kayak sezonunu açtı. Günlük 60 avrodan başlayan fiyatlarla, Kopaonik’teki otellerde yarım pansiyon hizmet veren otellerde konaklamak mümkün. Saatte 30 bin kayakçıyı taşıma imkanına sahip 24 teleferiğin bulunduğu Kopaonik’te, 40 kayak pisti bulunuyor. Suni kar sisteminin de bulunduğu kayak merkezinde, kayakseverler Nisan ayına kadar kayak yapma imkanı buluyor.

Hırvatistan’daki en popüler kayak merkezi olan Slyeme de kapılarını, kayakseverlere açtı. Beş kayak pistinin bulunduğu Slyeme de gece kayağı yapmak da mümkün.