Bozdağ Kar Şenliği ’ne Binlerce Kişi Katıldı

Bozdağ Kar Şenliği ’ne Binlerce Kişi Katıldı :Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “Bozdağ Kar Şenliği”ne binlerce vatandaş katıldı.Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Bozdağ Kar Şenliği” coşku içerisinde geçti. Tavas ilçe sınırları içerisindeki 2420 metre rakımlı Bozdağ’da düzenlenen şenliğe, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Alkyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy ve DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı

Sabahın erken saatlerinde “Kardan Heykel Yarışması” ile başlayan şenlikte kayak ve kızak yarışmaları gerçekleştirildi.

Çay ve yöreye özgü tarhana çorbasının ikram edildiği etkinlikte mekanik tesisler ilk kez çalıştırılarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Denizlililer telesiyej ile Bozdağ’ın zirvesinden muhteşem manzarayı görme imkanı bulurken, amatör ve profesyonel kayakçılar da teleski ile tırmanışlarını gerçekleştirdi. 7’den 70’e binlerce Denizlilinin katıldığı Bozdağ Kar Şenliği’nde vatandaşlar karın ve şenliğin tadını çıkardı. Sucuk-ekmek ikramının yapıldığı etkinlikte profesyonel kayakçılar da birer gösteri gerçekleştirdi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Zolan, “Bozdağ gerçekten bugün geldiği nokta ile Türkiye’de diğer kayak merkezleri ile yarışabilir noktada. Birçok kurumun işbirliği ile güzel bir kayak merkezi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Bu fikri ilk ortaya atandan, bugüne kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Birçok valilerimiz burayla ilgili hayaller kurdu, gayret gösterdi. Valilerimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Özel İdare olarak burada başlangıç yapıldı, İl Genel Meclis üyelerine ve Başkanına teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya çalıştı. Burada teşekkürlerin en büyüğünü de bizlerin her zaman yanında olan, maddi manevi desteğini esirgemeyen Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci Bey’e ediyorum” dedi.

Başkan Zolan 30 Mart’ta devralınan Bozdağ Kayak Merkezi’nde 3 mekanik sistemi inşa ettiklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından minik kayakçılar küçük bir gösteri yaptı. Zirveden kayarak gelip Başkan Zolan’a çiçek getiren minik kayakçılar protokol üyelerinden büyük alkış topladı. Daha sonra Başkan Zolan, eşi Berrin Zolan, Vali Kocatepe ve davetliler ilk kez kullanıma sunulan telesiyeje binerek Bozdağ’ın zirvesine çıktı. Şenlikte hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmayan Başkan Zolan, kayak ve kardan heykel yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerini verdi

Ayrıca Türkiye Snowboard Şampiyonu Melis Yetişen ile Dünya Kayak Şampiyonası’na katılacak sporcu Onurcan Kuru da gösteri yaptı.