Boztepeye teleferik projesi Trabzon Belediyesinin 61 projesinden biriydi

Boztepeye teleferik projesi Trabzon Belediyesinin 61 projesinden biriydi
Trabzon Belediyesi’nin 61 projesi içinde yer alan ancak 1.5 yıl önce yapılan değerlendirmede ‘Fizibil değil’ diyerek rafa kaldırılan Boztepe’ye teleferik yapılması yeniden gündeme geldi.

Trabzon Belediye Meclisinde tartışılan ve yapılması oy çokluğuyla gündeme alınan teleferik yapımı Boztepe’ye otel projesinden sonra hızlandı.

2009 seçimlerinde Trabzon Belediyesi’nin 61 projesinden birisi olarak açıklanan Boztepe’ye teleferik projesi yeniden gündemde.

Yaklaşık olarak 1.5 yıl önce yapılan bir meclis toplantısında fizibil olmadığı için rafa kaldırılan Proje Trabzon Belediye Meclisine geldi. Teleferik yapımının gündeme alınmasına yönelik görüşmelerde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı, ‘Yeniden meclise gelmesinden esef duydum. Kayıtlarda var. Yapılmayacağı ifade edilmişti. O kayıtları dinlemek isterim’ dedi.

Yapılan oylamada, oy çokluğuyla Boztepe’ye teleferik yapılmasının meclis gündemine alınması ve konuşulması kararlaştırıldı. Teleferiğin Boztepe’de yapılacak olan 5 yıldızlı Otel ve Karayolunun yetersizliği sebebiyle yeniden gündeme geldiği öğrenildi.

Kaynak : www.haber61.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*