Brezoviça Kayak Merkezi Balkanların Gözde Turist Merkezi

Brezoviça Kayak Merkezi Balkanların Gözde Turist Merkezi :Kosova’da türkülere şarkılara konu olmuş Şar Dağı’nın yamaçlarında bulunan Brezoviça kayak merkezi, balkanların gözde kayak merkezlerinden biri. Prizren’e daha yakın olan Brezoviça, Priştine’den 40 km uzaklıkta yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl tadilata giren Breziçova kayak merkezinde teleferik ve gece kayağı yapmak isteyenler için özel ışıklandırma mevcut. Yılın en yoğun turist akınını yaşayan kayak merkezinde, hem yerli hem de yabancı turistler bembeyaz örtüyle kaplı dağın yamaçlarında, Bin 700 metre yükseklikte heyecanın ve adrenalinin sınırlarında geziyor.

Avrupa KOMİSYONU, BREZOVİÇA İÇİN 25 MİLYON EURO YATIRIM PLANLIYOR

Avrupa Komisyonu geçen yıl yapılan anket sonrasında, balkanlardaki en büyük kayak merkezi olan Brezoviça’nın, dünya kayak merkezlerinden biri olması için, 25 milyon Euro yatırım planlıyor.

Dünya kayak merkezlerinin önde gelen inşaatçılarından, Ecosign Europa şirketi, 2015 yılında çalışmalara başlayacak. Kosova hükümeti tarafından onaylanan plana göre kayak merkezinin, 5 teleferik ve 25 kilometrelik kayak pistiyle bir turizm köyü olarak dağın farklı bir alanında yapılanması öngörülüyor.

Priştine havalimanına, Priştine’ye ve Prizren’e yakın olması ve yarı yarıya cazip fiyatlarıyla Brezoviça, balkanların gözde kayak merkezlerinden biri haline gelmiş bulunmakta.