Bülent Arıncın Teleferik Keyfi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağ’da telesiyej keyfi yaptı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Sağlık Turizmi Derneği ile toplantı yapmak üzere Uludağ’a geldi. Geceyi polis evinde geçiren Arınç, toplantı öncesi gazetecilerle kahvaltı yaptı. Arınç, daha sonra eşi Münevver Arınç ile birlikte telesiyeje bindi. Arınç’a Vali Şahabettin Harput ile Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve bürokratlar eşlik etti.
Şahin’den Uludağ’daki pistler hakkında bilgi alan Arınç, Vali Harput ile birlikte telesiyeje bindi. Gazetecilere el sallayan Arınç, “Nasıl, olmuş mu çocuklar, tanınıyorum değil mi?” diye espri yaptı. Münevver Arınç da eşinin ardından telesiyeje binerek karla kaplı zirvenin keyfini çıkardı.
Gazetecilerin, “Zirvede hava nasıldı” sorusunu cevaplayan Arınç, Uludağ’a uzun süredir gelmediğini ve bu geziden eşinin de mutlu olduğunu söyledi. Uludağ’ın hem Bursa’nın, hem de Türkiye’nin bir güzelliği olduğunu kaydeden Arınç, “Bursa esasen denizi ile Uludağ’ı ile her yerde bilinen bir yer. Kış mevsimindeyiz. Bursa’ya gelmişken Uludağ’ı ziyaret etmek, buradaki güzellikleri görmek istedik. Aynı zamanda Uludağ ile bilgili bir çalışmamız olacak. Telesiyejle yukarıya çıktık. Çok güzel. Etrafı seyrettik. İnşallah Uludağ her geçen gün daha gelişir” dedi.
Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile belediyenin Uludağ ‘la ilgili bir planlamanın içinde olduğunu söyleyerek, ”Alt yapı çalışmaları bir şekilde gidiyor. Üst yapı çalışmaları için de gereken hazırlıklar projeler büyük ölçüde tamamlandı. Uludağ’da sektörle ilgi çalışan arkadaşlarımız da burada. Çay içip bir araya geleceğiz. Uludağ’ı gelişmiş ve güzel gördüm, ama planımız Uludağ’ın her karışından ayrı istifade etmek, burayı bir kongre merkezi haline getirmek, daha kaliteli otellere kavuşturmak, daha güzel merkezler yapmak” diye konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*