Bursa Uludağ Teleferik fiyatlarında fahiş artışa tepki var

Uludağ Teleferik fiyatlarında fahiş artışa tepki var : Bursa Uludağ Teleferik’te fahiş fiyat artışına tepki gösteren seyahat acentaları; Bursa turizminin bu artıştan olumsuz etkileneceğine dikkat çekerek yetkilileri uyarıyor.

29.12.2014 tarihinden itibaren Bursa Uludağ Teleferik fiyatlarında yüzde 150 oranında zam uygulanmaya başlandığını belirten Esta Travel Genel Müdürü Hüsniye Engin; ” daha önce 20TL olan ücretler 50TL olarak uygulanmakta. Kış fiyatlarımızı önceden bildirdiğimizden bu farkı müşterilerimize yansıtamamız söz konusu bile olamaz. Konuyla ilgili yaşanan sıkıntıları Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliğine yazılı olarak bildirdik. Düzeltme ve yeni düzenleme bekliyoruz. ” dedi..

Esta Travel olarak yurtdışından Türkiye’ye yılda yaklaşık 10.000 turist getirdiklerini belirten Hüsniye Engin; konu ile ilgili turizmhaberleri.com ‘a şu açıklamada bulundu:

” Gelen müşterilerimizin hepsi Bursa ve Uludağ turu yapmaktadır. Uludağ turumuz sırasında teleferik ile ulaşım kullanılıyor. Turlarımızın kış fiyatları (01.11.14-31.03.15) daha önceden verildiğinden bu farkı müşterilerimize yansıtmamız söz konusu olmamaktadır. Ayrıca yüzde 150 gibi bir artışı turlara yansıtmamız müşterilerimizin Bursa ve Uludağ turlarına katılımını azaltacak ve bu durum Bursa için kayıp olacaktır. Bursa turizminin bu artıştan zarar görmemesi adına gerekli düzenleme ve düzeltmelerin yapılmasını rica ediyoruz. ” şeklinde konuştu.