Bursaspor Kayak Okulu kayıtları başladı

Bursaspor Kayak Okulu kayıtları başladı :Kulüpten yapılan açıklamada, bu sezon alp disiplini kayak eğitimi verecek okulda, sömestr tatilinin girmesi ile birlikte 7-14 yaş arasındaki öğrenciler için 3 dönem eğitim eğitim programı hazırlandığı belirtildi.

Profesyonel kayak antrenörleri eşliğinde kış sporları eğitimi verilecek kayak okulunda, Bursa ve Bursaspor kimliği hakkında bilgilendirmelerin de yapılacağı vurgulandı. Kayak eğitimlerinin Uludağ’ın en büyük ve eğitime uygun pistlerinin yer aldığı birinci gelişim bölgesinde yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kampta kayak eğitimi veren tüm eğitmenler Türkiye Kayak Federasyonu lisansına sahiptir. Kayak okulu sorumlularımız kamp süresince Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim Merkezi’nde öğrenciler ile birlikte olacaktır. Kayak okulunda öğrencileri yoğun bir program beklemektedir. Sabah ve öğleden sonra günde toplam 4 saat yapılacak eğitimlerde, öğrenciler kayak sporunu en ince detaylarıyla birlikte uygulamalı olarak öğreneceklerdir. Kayak okulumuzda sömestre döneminde 3 ayrı dönem uygulanacaktır. Bir dönem 4 gün 5 gece sürecek ve 16 saat eğitim verilecektir. Kampa katılan tüm öğrenciler temel eğitimlerinin sonunda kayak okulu eğitim sertifikalarını alacaklardır.”

Okulun konaklamasının Uludağ 1. Gelişim Bölgesinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim Merkezi’nde yapılacağı bilgisi verilen açıklamada, “Odalar katılımcıların rahat edebilmesi için önceden kamp düzenine göre hazırlanmış ve kamp ruhuna uygun hale getirilmiştir. Öğrenciler yemeklerden sabah, öğle ve akşam faydalanacaklardır” ifadesi kullanıldı.

Eğitim süresince yetenekleri ile dikkat çeken öğrencilerin, Bursaspor Kayak Takımı’na lisanslı sporcu olarak alınacağı bildirildi.