Çambaşı Kayak Merkezi Erciyesi Model Aldı (Foto Galeri)

Çambaşı Kayak Merkezi Erciyesi Model Aldı :Ordu’nun Çambaşı Yaylası’nda yüzde 60’ı tamamlanan Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi, Türkiye’nin en büyük iki tesisi arasında gösterilen Erciyes Kayak Merkezi’ni model alıyor.

Kabadüz Kaymakamlığı Köylerine Hizmet Götürme Birliği ve Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi yüklenici firma yetkilileri Erciyes Kayak Merkezi’nde inceleme gezisi yaptı. Gerçekleştirdikleri inceleme gezisi hakkında bilgi veren Kabadüz Kaymakamlığı Köylerine Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yakup Karataş, gezinin kendilerine çok önemli tecrübeler kattığını ifade etti.

Gezinin bilgi paylaşımı yönünden oldukça önemli geçtiğini vurgulayan Birlik Müdürü Karataş, “Ordu’nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’nda, Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi’nin yapımına başlanılan tesislerin, mekanik alanlarının yapım işlerinde daha olumlu tecrübeler kazanabilmek için Kayseri ilimizde Erciyes Kayak Merkezi’ne bir gezi düzenledik. Bu gezi doğrultusunda buradaki yapılaşmaların, pist oluşumlarının ve mekanik tesislerin tesis içerisindeki oturuşlarını gözlemledik. Buradaki gezi doğrultusunda Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi’ndeki tesislerimizin ilimize bölgemize ve ülkemize daha iyi hizmetler sunabilmesi için çok olumlu bizler çok önemli tecrübeler katan gezi programı oldu” dedi.

Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi şantiye şefi İnşaat Mühendisi Kerem Timur da, düzenledikleri gezi ile Erciyes Kayak Merkezi’nde altyapı ve tesislerin işleyişlerini gördüklerini söyledi.

Erciyes Kayak Merkezin model olarak gördüklerini belirten İnşaat Mühendisi Timur, “Bizle NAS İnşaat olarak Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi’nin inşaatını yapıyoruz. Bununla ilgili olarak Kayseri Erciyes Dağı’nın eteğinde bulunan kayak merkezini Kabadüz Kaymakamlığı idaresi ve bizlerin teknik ekibiyle birlikte ziyaret ettik. Buradaki tesislerin altyapılarını, mekanik tesislerinin işleyişini gördük. Telesiyej hatlarıyla ilgili yetkili arkadaşlardan bilgiler aldık. Aldığımız bilgiler ışığında Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi’nin teknik işlerinde tecrübe kazandık. Erciyes’te yapılan bu tesis ekibimizle birlikte incelenmesi Çambaşı Yaylamıza yapacağımız tesisi için öncü oldu” diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün tarafından gezide rehber olarak görevlendirilen Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü memurlarından Mustafa Olgun, ülke içi ve uluslararası kayak yarışlarının düzenlendiği hatta bu yıl içerisinde yapılacak olan Balkan Ülkeleri kayak yarışmasına ev sahipliği yapacak olan Erciyes Kayak Merkezi’nin Ordu’da yapımı devam eden Çambaşı Kayak Merkezi için çok iyi bir model olacağını kaydetti.