Cıbıltepe kayak merkezinde son durum

Cıbıltepe kayak merkezinde son durum :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe kayak merkezi yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Sarıkamış’ta geçen yıllara göre az kar yağışı olmasına rağmen kayak keyfi sürüyor. Kar kalınlığı pistlerde 25 santimetre olarak ölçüldü.

Ormanla çevrili parkurları, kristal karı, yeni mekanik tesisleri ve snowparkıyla öne çıkan Sarıkamış Cıbıltepe kayak Merkezi’nde çığ ve siste kaybolma riski yok. 9 Adet Pisttin toplam uzunluğu 25 kilometre. 2634 metre irtifadan 2100 metreye iniyor. Her biri farklı zorluk derecesinde. En uzunu 3500 metre. Kamu ve özel sektör ortaklığında kurulan KAR-SAR-TUR-A.Ş işlettiği üç telesiyej saatte toplam 3600 kişi taşıyabiliyor.

Pistlerin genişliği 40 metre. Bu yıl zirveden inen iki pistin girişleri biraz daha genişletildi, zeminleri yeniden düzenlendi. Tesiste 5 çıkışlık telesiyej kartları 25 TL, 15 çıkışlıklar 60 TL, 100 çıkışlıklar 250 TL, 200 çıkışlıklar 450 TL.

Orta istasyonda yeni açılan 400 kişilik şömineli kafe, ile zirve ve karanlık deredeki üç kafe saat 16.00’ya kadar açık. Tesislerde sıcak şarap, salep, sucuk, bira, talep olursa kaz ikramı yapılıyor. Hafta sonunda doktorlu bir ambulans kayak merkezinde nöbet tutuyor. Ayrıca otellerin anlaşmalı doktorları var. Arama kurtarma faaliyetlerini jandarma yürütüyor.

OTELLERDEN ULAŞIM DESTEĞİ
Sarıkamış Kayak Merkezi’nde beş yıldızlı Toprak Otel ile dört yıldızlı Dolina otel’in yanı sıra, Çam-Kar otel, Kar otel ve Alpina Konakları bu yıl yenilenerek hizmet vermeye devam ediyor. Bu yıl inşaatına başlanan iki otel ise, gelecek yıl hizmete girecek. Oteller, Kars Havaalanıına ’ndan Sarıkamış’a ulaşım hizmetini sürdürüyor. Ayrıca Erzurum’dan ulaşım imkânı da sağlanıyor.

Oteller haftada bir yöresel müzik ve yemek akşamları düzenliyor. Ayrıca karda ateşler yakılıyor, sucuk-ekmek partileri veriliyor. Meşaleli yürüyüşler yapılıyor. Kayak Federasyonu tarafından şubat ve mart’ta çeşitli yarışlar düzenlemeyi planlıyor.

Dolina, 72 odalı bir kayak oteli.Sömestrede çift kişi 400 TL, sonrasında 31 Mart’a kadar 300 TL. Günlük skipass ve havaalanından ulaşım ücretsiz. 4-12 yaş çocuklar yüzde 50 indirimli. Kayak odasında günlük kayak kirası 35, snowboard 40 TL.

ALPİNA KONAKLARI BUTİK OTEL
Üç konak da 30 oda, 4 süitli. Bu yıl restorasyondan geçti. Sömestrede çift kişi tam pansiyon, günlük skipass dahil 270 TL. Sonrasında 240 TL. Beş gün kalana havaalanından transfer ücretsiz. Daha az kalacaklara ise kişi başı gidiş dönüş 25 TL. İki kişilik kaz mönüsü 100 TL. Günlük kayak, snowboard kirası 25 TL.

HAFTADA İKİ GÜN KARS GECESİ
Üç yıldızlı butik Çamkar Oteli, pistin yanı başında. 55 odalı. 16 çeşit masajın uygulandığı saunası var. Lobisi, oda donanımı yenilendi. Sömestr rezervasyonları dolu. Otelde çarşamba ve cumartesi yemekli Kars gecesi düzenleniyor. Kayak odasında ekipman kiralanıyor. Bir saat kayak ve snowboard dersi 120 TL. Sömestrde çift kişi tam pansiyon 500 TL, Sonraki dönemde 380 TL. 7-12 yaş yüzde 50 indirimli.

Toprak Otel kayak merkezinin en lüks tesisi. 145 odalı, beş yıldızlı. Süit, kral dairesi, villada konaklama imkânı da sunuyor. SPA, yarı olimpik kapalı havuz, diskosu her gün açık. Üç restoranında farklı mönüler sunuluyor. Tam pansiyona bu yıl alkollü içki, günlük skipass, havaalanından transfer de eklendi. Haftada iki gün sıcak şarap ve sucuk ekmek kış bahçesinde konuklara ikram ediliyor. Sömestrede çift kişi 720, sonrasında 560 TL. 0-7 ücretsiz,7-12 yüzde 50 ücretli. Günlük kayak kiralama 40 TL

Üç yıldızlı Kar Oteli’nin lobi, restoran, odaları yenilendi. 40 odalı bir tesise dönüştü. Hamam ve sauna, çocuk ve yetişkin oyun salonları eklendi. Sömestrde cumartesileri sucuk ekmek partisi yapılıyor. Havalanından transfer ücretsiz. Skipass dahil, çift kişi yarım pansiyon sömestrde 240, sonrasında 220 TL. Kayak, snowboard kirası 25 TL.