Çiğli Tramvay Projesi Yatırım Programına Alındı..! İhale Corona Salgınından Sonra

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet vermesi planlanan tramvay projesinde önemli bir eşiğin atlanıldığını açıkladı.

Başkan Soyer twitter hesabından yaptığı açıklamada , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tramvay projesinin yatırım programına alındığını ve koronavirüs salgının hemen ardından ihale için kolları sıvayacaklarını açıkladı.

Soyer açıklamasında “Sevgili, İzmirliler, son günlerde güzel haberler vermeyi ben de özlemiştim. Çiğli Tramvayı için beklediğimiz yatırım programına alınma onayı da Sayın Cumhurbaşkanımız’dan geldi. Bu zor günleri geride bıraktığımızda ihaleye çıkıp yatırımı başlatacağız. Çok teşekkürler.” dedi.

Çiğli Tramvayı İki Etaptan Oluşuyor

Çiğli Tramvayı’nın ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayıp bağlantı köprüsüyle Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı mahalleri, Çiğli İZBAN durağı ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne kadar uzanıyor. Bu etap 3 bin 500 metre uzunluğunda ve dört duraktan oluşuyor.

İkinci etap Ataşehir Mahallesi’nden başlayıp Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Ata Sanayi’den geçerek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde son buluyor. Toplam 7 bin 500 metre uzunluğundaki bu etap 10 duraktan oluşuyor.

cigli tramvayi birinci etap
cigli tramvayi birinci etap

Çiğli Tramvayı Hattında Toplam 24 İstasyon Olacak

Hat 14 istasyondan oluşacak. Hat genişliği 7,2 metre olacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Projenin ilk etabı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ni kapsayacak. 3 bin 500 metre uzunluğundaki bu etapta dört istasyon bulunacak.

İkinci etap ise Ataşehir Mahallesi’nden başlayacak, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Ata Sanayi güzergâhını takip ederek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde son bulacak. 7 bin 500 metre uzunluğundaki bu etapta 10 istasyon olacak.

Çiğli Tramvay Hattı 2,5 Yılda Tamamlanacak

Karşıyaka ve İZBAN’la bağlantı Çiğli Tramvay Hattı inşaatı yaklaşık 2,5 yılda tamamlanacak. Hat, Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğinde olacak. Hattın İZBAN’la entegrasyonunu sağlamak için çevre yolunun üzerinden geçecek yaklaşık 300 metrelik bağlantı köprüsü de inşa edilecek. Köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin önünde tramvay istasyonları olacak. Ayrıca hat Çiğli Ata Sanayi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden (AOSB) de içinden geçecek. Alaybey’den tramvaya binen yurttaşlar, kesintisiz şekilde Çiğli’ye kadar yolculuk edebilecek. Böylelikle araç trafiği hafifleyecek.

İzmir Tramvay Haritası

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*