Davrazda Sömestr Bereketi

Davrazda Sömestr Bereketi :Isparta’nın Davraz Kayak Merkezi, sezonun en hareketli günlerini yaşıyor. Isparta’nın Davraz Kayak Merkezi, sezonun en hareketli günlerini yaşıyor. Kar kalınlığının zirvede 2, tesisler bölgesinde 1 metreyi aştığı merkez, yarıyıl tatiline dolu dolu girdi. Bölgedeki 2 otelin doluluk oranı yüzde 90’ı aştı.

2635 rakımlı Davraz Dağı’ndaki Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi, kayak tutkunlarını bu yıl erken ağırlamaya başladı. Sadece Türkiye’den değil Avrupa, Rusya, Ukrayna ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun ilgi gören Davraz Kayak Merkezi, çığ ve kaybolma tehlikesi olmayan, hem Alp hem de Kuzey disiplini kayak yapılabilen nadir merkezlerden biri olarak gösteriliyor. Davraz Kayak Merkezi’nde 122 oda 280 yatak kapasiteli Sirene Davraz Otel ile 17 oda 55 yatak kapasiteli Isparta Davraz Otel’in doluluk oranı, yüzde 90’ı aştı.

‘İLERİDE TESİSLER YETMEYECEK’

Davraz’ın tüm bu özellikleriyle kayak severlerin her ihtiyacına cevap verebileceğini söyleyen Isparta Kayak İl Temsilcisi Cengiz Kazaz, geçen yıllara göre erken yağan karın bütün pistleri doldurduğunu belirtti. Yarıyıl tatili nedeniyle yoğunluğun arttığını vurgulayan Cengiz Kazaz şöyle dedi:

“Hemen hemen her gün kayak severleri burada konuk ediyoruz. Tatille birlikte bu sayı ikiye katlandı. Hiçbir sıkıntımız yok, ancak ilerki yıllarda bu tesisler bize yetmeyecek. Çünkü buraya özellikle Afyon, Burdur ve Antalya gibi komşu illerden yüksek derecede talep söz konusu. Her şey çok güzel, inşallah hiç kimseye bir şey olmadan bu sezonu tatlı bir şekilde atlatırız.”

‘ KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULUYOR’

Zirvede kar kalınlığının 2 metreyi bulduğunu aktaran Cengiz Kazaz, oteller bölgesinde ise kar kalınlığının 1 metrenin üzerinde olduğunu kaydetti. Karın çok yumuşak, kalitesinin de kaymaya çok müsait olduğunu anlatan Kazaz, tüm kayakseverleri Davraz Kayak Merkezi’nde kaymaya çağırdı.

Isparta’ya 26 kilometre uzaklıktaki Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü’ne 40 kilometre mesafede. Kayak yapanlara Eğirdir Gölü’nün muhteşem manzarasını da sunan Davraz Kayak Merkezi, saatte bin kişi taşıma kapasiteli 3 telesiyej ve T-Bar tesisine sahip. Kayak Merkezi’nde Kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve trekking yapma imkanı bulunuyor. Antalya’ya 154, Ankara’ya 452, İzmir’e 420 ve İstanbul’a 643 kilometre mesafedeki Davraz, Süleyman Demirel Havalimanı’na ise 58 kilometre uzaklıkta.