Denizli teleferik projesi için ilk adım atıldı

Denizli teleferik projesi için ilk adım atıldı :Denizli Belediyesi tarafından yapılacak teleferik projesinde ilk adım atıldı. Bağbaşı Mahallesi’nden Zeytinli Yaylası’na çıkacak teleferik sistemi ihale edildi. Teleferiğin şehre önemli kazanımları olacağını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Titizlikle sürdürdüğümüz planlamalarımız sonunda teleferik projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Bu projemiz hem Denizli’nin sosyal yaşantısına renk ve farklılık katacak hem de kent merkezindeki turizmin hareketlenmesini sağlayacak. Teleferik projemiz, inanıyorum ki turizme ciddi katkılar sağlayacak.” dedi.

Uzun süren araştırmalar sonucu teleferiğin başlangıç noktasının Bağbaşı Mahallesi’nde olacağını ve buradan Zeytinli Yaylası’na çıkılacağını belirten Başkan Zolan, “Bağbaşı Mahallesi’nden bindiğimiz teleferikle Denizli’yi seyrederek Zeytinli Yaylası’na kadar çıkabileceğiz. Bin 300 metre uzunluğundaki bu sistemle Zeytinli Yaylası’nın o güzel ve muhteşem doğasına ulaşacağız. Böylece Denizlimiz’de yaşamak daha da ayrıcalıklı bir hale gelecek.” diye konuştu. Kurulacak sistemde 24 kabin bulunacağını ve her kabinin sekiz kişilik olacağını anlatan Zolan, ”Sistemle kentin tüm güzellikleri ve ormanları çıplak gözle izlenebilecek. Seyir noktalarından, güneşin doğuşu ve batışına kentin görkemli görünüşü eşlik edecek. Teleferik sayesinde gerek yerli ve yabancı turistler gerekse Denizli halkı, şehrimizi çok daha farklı açılardan görme fırsatı bulacak. İnanıyorum ki vatandaşlarımız, teleferik hatlarına akın edecek ve şehirdışından gelen misafirleri ilk önce teleferikle gezdirecekler. Bu da kentiçi turizme ciddi bir katkı sağlayacak. Şu anda ihale sürecini tamamladık. Yer teslimini bir ay içinde yapacağız. Yer tesliminden itibaren 330 gün içinde tamamlanacak. Şimdiden Denizlimiz’e hayırlı olsun.” dedi.

Özellikle şehir merkezinde oturanların biraraya gelme ihtiyaçları bulunduğunu ve bunun için değişik mekanlar üretmeleri gerektiğini anlatan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Denizlimiz’de bir ilk olan bu proje için ince eleyip sık dokuyarak en uygun alanı seçtiğimize inanıyorum. Seçilen alanda teleferik yardımıyla zirveye çıkan misafirlerimiz için konaklama, alışveriş, piknik alanları ve birçok sosyal faaliyet alanı olacak. İnşallah buraya gelen insanlar, sevdikleriyle birlikte güzel zamanlar geçirecekler.” Bağbaşı Kent Ormanı ile Zeytin Yaylası arasında yapılacak bin 396 metre uzunluğundaki teleferik, karşılıklı olarak saatte 2 bin kişiyi taşıyabilecek. Kent Ormanı’ndan teleferiğe binildiğinde, en geç 6 dakika içinde Zeytin Yaylası’na ulaşılacak.

Denizli teleferik ihalesi detayları için tıklayın

Kaynak : www.haberyurdum.com