Denizlili turizmciler teleferikle Bağbaşı Yaylası’na Çıktı

Denizlili turizmcilere teleferik gezisi :Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) ile Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nda bir araya geldi.

Denizli’de alternatif turizme yeni bir soluk getiren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, bu kez Denizlili turizmcileri ağırladı. 28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) Denizli Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda katılacak olan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya geldi. Bağbaşı Yaylası’nda düzenlenen toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, DENTUROD Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri katıldı. Denizli’nin tanıtımının etkin bir şekilde yapılması için sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Zolan, “Ortak akılla Denizli’nin önemli sektörlerinden biri olan turizmi nasıl daha canlı hale getirebilirizin çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu konuda önemli adımlar atıldı. Bunun en somut örneği de önümüzdeki günlerde yapılacak olan EMİTT 2016’da yer almamız olacak” dedi

EMİTT 2016’ya katılmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Özel sektör ve kamu işbirliğinin Denizli’ye neler kazandıracağının en güzel örneklerinden biri bu işbirliği olacak. Dünyanın önemli fuarlarından biri olan EMITT’de büyük bir alanda Denizli’nin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini tanıtarak kentimize dünyanın farklı coğrafyalarından insanların gelmesini sağlamak adına biz bu fuara katılacak sektör temsilcilerine desteğimizi verdik ve vermeye de devam edeceğiz. İstiyoruz ki Denizli ve Denizli insanı kazansın. Fuar öncesi sektör temsilcilerini Denizli’ye farklı bir hava katan ve turizm için önemli bir nokta olarak gördüğümüz Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nda ağırlayalım istedik” dedi.

Başkan Zolan, değerlendirme toplantısının ardından misafirlere Bağbaşı Yaylası’nı gezdirerek yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Teleferikle bin 400 metre rakıma çıkan ve Bağbaşı Yaylası’ndaki tesisleri ziyaret eden DENTUROD üyeleri gerçekleştirilen yatırımlar karşısında hayranlıklarını dile getirdi. Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Bağbaşı Yaylası’nda karın keyfini yaşayan dernek üyeleri, kar topu oynamayı da ihmal etmedi.