Erciyes engelleri kaldırdı

Erciyes engelleri kaldırdı :Kayseri Erciyes Kayak Merkezi anlamlı bir festivale ev sahipliği yaptı. Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali’nin bu yıl 6’ncısı gerçekleştirildi. Festivali takip eden ve Erciyes’te engellilerle bir araya gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu festivalin ve bu festivale katılanların engelliler için bir moral-motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Erciyes, önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali’nin 6’ncısı büyük bir katılımla yapıldı. Festivale farklı illerden 200’ü aşkın engelli katıldı. Festivalin açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 6’ncısını yaptıkları ve geleneksel hale getirdikleri festivali çok önemsediklerini söyledi. Daha büyük katılımlarla bu festivali sürdüreceklerini dile getiren Başkan Çelik, “Buraya ülkemizin farklı yörelerinden gelen engellilerimiz aynı zamanda engelli tüm kardeşlerimiz için bir moral ve motivasyon kaynağı. Çünkü spor yapanları gören engellilerimiz özgüven kazanıyorlar.” dedi. Başkan Çelik, organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Festivale katılan Vali Orhan Düzgün de engelli vatandaşların spor müsabakaları ve kültürel aktivitelere katılmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Mart ayının son haftasına rağmen hala Erciyes’te kayak sezonunun açık olmasına da dikkat çeken Vali Düzgün, Erciyes’e gelen turistlerin her geçen yıl artacağını kaydetti.

Açılış töreninde İstanbul’da engelliler okulunda eğitimcilik yapan Mehmet Sümerli de Başkan Mustafa Çelik’e, üzerinde “Engellilerle ilgili projelerinizi takdire şayan buluyorum. Engeller sayenizde aşılacak inşallah” yazılı bir plaket verdi. Organizasyonda emeği geçen Kadircan Gökalp de İstanbul, İzmir, Ankara, Mardin gibi birçok şehirden festivale katılım olduğunu söyledi ve herkesin tek amacının engellileri hayata daha sıkı bağlamak olduğunu belirtti. Bir Umut Derneği Kocaeli-Darıca Şube Başkanı Meltem Benek ise böyle etkinliklerin her zaman ve her ilde olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Tüm Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aysun Toygar da konuşmasında sevgiyle tüm engellerin aşılabileceğini belirtti ve sevgiyle düzenlenen festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Toygar, Başkan Mustafa Çelik ve Vali Orhan Dügün’e de bir teşekkür plaketi verdi.

Festivalin açılış töreninin ardından engelli sporcular Kuzey ve Alp Disiplini branşlarında yarıştı. Yarışmalarda engellilerin kayak sporuyla tanışması ve güvenli şekilde kayak yapabilmeleri için özel olarak tasarlanmış kayak takımları kullanıldı. Yarışlara milli sporcular da iştirak etti. Festival kapsamında ayrıca engelliler için çeşitli aktiviteler de düzenlendi.