Erciyesteki suni karlama sistemi sezonun sigortası olarak görülüyor

Erciyesteki suni karlama sistemi sezonun sigortası olarak görülüyor :Yeni yatırımlarla dünya genelinde dikkatleri üzerine çeken Erciyes’te, kayak sezonu aralık ayının ikinci haftası başlayacak. Dağdaki 144 makinadan oluşan ve 1 milyon 900 bin metrekarede suni karlama yapabilen sistem, sezonun sigortası olarak görülüyor.

Toz karıyla ünlü Kayseri Erciyes’te 2014 – 2015 kayak sezonun açılış çalışmaları hızla devam ediyor. Yüksek kesimlerinin beyaza büründüğü Tekir Kapı ve Hacılar Kapı’daki hazırlıklar son aşamaya geldi. Yeterli kar yağmaması ihtimaline karşı yapay kar üretecek 144 makina belirli aralıklarla kayak pistlerine yerleştirildi. Pistlere güvenlik fileleri çekildi. Gondol ve diğer teknik cihazlar bakımdan geçirildi. Sel suyu tahliye kanalları yeniden düzenlendi. Zirvede bulunan 7 otel ve diğer hizmet sektörü de bakım ve tamirat işlemlerini tamamladı. Otellerdeki rezervasyonlar ise devam ediyor. Daha şimdiden doluluk oranının yüzde 21’lere çıktığı belirtildi.

Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, tur operatörlerinin kayakta sezon garantisi istediğini belirterek, bu anlamda Erciyes’teki suni karlama sisteminin hayati önem taşıdığını söyledi. Sezonu aralık ayının ikinci haftasında açacaklarını ifade eden İkiler, “Sıcaklık değerlerinin eksi 4 derecenin altına düşmesiyle birlikte yeterli kar yağmasa bile biz 1 milyon 900 bin metrekare alanda suni karlama yapacağız. Biz tur operatörlerine şu garantiyi veriyoruz: Erciyes’te kayak sezonu aralığın ikinci haftası başlar nisan ayının ikinci haftası sona erer. Ayrıca suni olarak yaptığımız kar bile gerçek kara yakın kalitede üretildi. Geçen sene çok sayıda kayak merkezi kapalı olmasına rağmen Erciyes sezon boyu açık kaldı.” dedi.

Gezen sezon Erciyes’e 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist geldiğini anlatan İkiler, dağın tanınırlığın artmasıyla birlikte bu sezon daha fazla misafir ağırlamayı beklediklerini söyledi. Şubat ayında Erciyes’te yapılacak Avrupa Snowboard Şampiyonası’nın dağın bilinirliğini daha da arttıracağını belirten İkiler, “Kayak sporunu zengin zevki olmaktan çıkarıyoruz. Burada bütün kayak hocalarını tek çatı altında topladık. Kayak eğitimini her seviyeden insanlara veriyoruz. Erciyes’e gelen kişiler günü birlik mangal yakıp, kayak, snowboard ve kızak yapabilir. Gondola binerek 2700 metreye kadar çıkıp dağ havasını alabilir.” diye konuştu.

Erciyes’in, yeni yatırımlarla büyük bir ivme kazandığını belirten Mirada Otelleri Müdürü Kamuran Eroğlu da, “Bu sene önceki yıllara göre daha yoğun bir talep var. Şu anda yüzde 21 rezervasyon oranına ulaşıldı. Bu oran mevsimsel olarak çok iyi” dedi.