Ergan Dağı Kayak Merkezi Kışa Hazır

Ergan Dağı Kayak Merkezi Kışa Hazır :Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kış mevsimine hazırlanan ve dört mevsim hizmet verecek şekilde yeniden tasarlanan Ergan Dağı’ndaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kahraman, zirvede yenilenen tesislerin Erzincanlılara nezih bir ortamda hizmet vereceğini belirtti

Pist uzunluğu ve kar kalitesi ile Türkiye’deki önemli kayak tesislerinden birisi olan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yapılan yenileme çalışmalarında sona gelindiği öğrenildi. Vali Süleyman Kahraman, yapılan son çalışmalar hakkında bilgi almak üzere gerçekleştirdiği ziyarette yenilenen tesislerin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Vali Süleyman Kahraman’a, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Özel İdaresi yetkilileri ve ilgili kurum amirleri eşlik etti. Vali Kahraman yaptığı açıklamasında “Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nde kar yağışının az olduğu dönemleri pistlerin karlanması ve karın eksik olmaması için suni karlama sistemlerin kurulması işine başlandı. Ancak büyük bir yatırım olduğu için buna zaman yetmedi. Bunun çalışmaları mevsim şartlarının el vermesi durumunda devam edecek. Eğlence amaçlı snowtubing ile kızak pistinin hazırlanarak göl çevresinde peyzaj düzenlemesi yapım çalışmaları tamamlandı.

Göletteki su kaçağının önlemesi için göletin mebran kaplama çalışmaları devam ediyor. Günübirlik tesislerin bakımı yapılarak kullanıma hazır hale getirildi. Göl kenarındaki günübirlik tesis arkasında seyir yeri yapılması çalışmalarında sona gelindi” dedi.

Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olan Ergan Dağı Kayak Merkezinin hazır olduğunu belirten Vali Kahraman, yeterli kar kalınlığına ulaşılamadığından kayak pistinin henüz hizmete girmediğini söyledi. Kayak severlerle birlikte ziyaretçiler alandaki günübirlik tesislerde lokanta ve kafeterya hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabileceğini kaydeden Vali Kahraman, yıl içerisinde yayılan etkinlikler ile bölgenin, Türkiye’nin ve dünyanın dikkatinin Erzincan’da olacağını ifade etti.