Ergan Dağı Kayak Merkezinde rafting heyecanı

Ergan Dağı Kayak Merkezinde rafting heyecanı :Erzincan’da adrenalin tutkunları hafta sonunu kar üzerinde rafting yaparak geçirdi. Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne giden onlarca vatandaş, rafting botlarıyla 2 bin 800 rakımda kar üzerinde rafting yaparak, adrenalin dolu dakikalar yaşadı. Ufak tefek kazalarında yaşandığı kar raftinginde, heyecan tutkunları gün boyu eğlenceli anlar yaşadı.

Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olan Ergan Dağı Doğa ve Kış Sporları Merkezi’nde, kar raftingi heyecanı yaşandı. 5 spor kulübünden 6 rafting botunu katıldığı kar üzerinde rafting safari, heyecan dolu anların yaşanmasına neden oldu. Erzincanlıların akın ettiği kayak merkezinde kimileri kayak yaptı, kimileri yanlarında getirdiği kızaklar ile kayarken, kimileride rafting botlarıyla adrenalin dolu anlar yaşadı. Kazalarında yaşandığı kar raftinginde, 7’den 70’e çok sayıda vatandaş kar raftingi yaptı.

3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları’nın eteklerinde kurulan ve yaklaşık 50 milyon liraya mal olan Ergan Dağı Kayak Merkezi geçtiğimiz yıl düzenlenen dağ kayağı şampiyonası ile hizmete girmişti. 12 kilometre uzunluğundaki kayak pisti ile Türkiye’nin en büyük kayak merkezi unvanına sahip olan merkezi adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

VALİ’NİN BOTU VATANDAŞLARA ÇARPTI

Mayıs ayına kadar kayak yapılan Ergan Dağında düzenlenen kar raftingi etkinliğine Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’de katılarak, protokol mensuplarıyla kar raftingi yapmanın heyecanını yaşadı. Vali Akdemir’inde içerisinde olduğu rafting botu, vatandaşların arasına dalınca, iki kişi havada taklalar atarak yere düştü. Her hangi bir yaralanmanın yaşanmadığı kaza ucuz atlatıldı. Gün boyu devam eden kar raftinginde ufak tefek kazalar yaşanırken, bazı botlar gerilen ağlara takılarak durabilirken, her hangi bir yaralanma yaşanmadı.

Kayak severleri Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne davet eden Vali Abdurrahman Akdemir, “Erzincan Ergan Kış Sporları Merkezi’nin 2 bin 800 rakımlı zirvesindeyiz. Bugün Erzincan’daki rafting kulüplerimizle Ergan Dağında rafting sezonunu açıyoruz. Kar raftingi yapacağız. Gerçekten adrenalinin en yüksek olduğu, burada bayan sporcularımızda var. İnşallah bunu buradan, kar raftinginin en iyi yapıldığı yerin Ergan dağı olduğunu tüm Türkiye’ye ve bölgemize tanıtmış olacağız. Kar raftingi ilk kez yapıyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka bütün kayak severler, kış sporları tutkunlarının Ergan dağına gelip, bu merkezi görmesi lazım. Müthiş bir adrenalin, ilk defa yapıyorum.” açıklamasında bulundu.

Adrenalin dolu kar raftingi yapmanın heyecanını yaşayan vatandaş, büyük bir heyecana tanık oldukları ve herkesin mutlaka bu spor branşı ile ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek, heyecanlı anlar yaşadıklarını kaydetti.