Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi canlanacak

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi canlanacak :Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne 5 yıldızlı otel yapılacağını söyledi.

Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 kilometre uzunluğundaki piste sahip kayak merkezinde incelemelerde bulunduğunu, snow track aracı ile dağın zirvesine çıkarak kar kalınlığını ve son yapılan çalışmaları gördüğünü söyledi.
Erzincan’ın güneyinde 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları’nın eteklerinde bulunan ve geçen yıl hizmete açılan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin yeni sezona hazır olduğunu ifade eden Akdemir, tesisin ihalesinin yapıldığını ve beklenen karın yağması halinde 30 Aralık’ta tüm etapların kayağa açılacağını belirtti.

Akdemir, geçen hafta hem kayak hem de günübirlik tesislerin ihalesini gerçekleştirdiklerini, kar kalınlığının istenilen seviyeye gelmesi durumunda 30 Aralık beklenmeden de merkezin kayak severlerin hizmetine açılabileceğini dile getirdi.

Zirvede kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetre olduğunu kaydeden Akdemir, “Bazı yerlerde 15 santimetre ‘tozak’ diye tabir edilen kar var. Yani bu sene Ergan, kar bekliyor. İnşallah, 30 Aralık’ta zirvedeki ikinci etabı açmış olacağız ama karın durumuna göre birinci kısım 15 Ocak’ı bulabilir” dedi.

-Otel müjdesi

Vali Abdurrahman Akdemir, 4 günübirlik işletmesi bulunan ve konaklama tesisi bulunmayan merkeze gelecek yıl önemli yatırım yapılacağını söyledi.
Merkezde 2014 yılında 5 yıldızlı bir otelin temelinin atılacağını müjdeleyen Akdemir, şunları söyledi:

“Beş yıldızlı otelimizin ihalesi bu ayın 25’inde yapılmış olacak. İnşallah, önümüzdeki yıl da buraya birkaç tane 5 ya da 4 yıldızlı otelin temelini atmış olacağız. Önümüzdeki sene Ergan için daha yapmamız gereken çok yer var. Hiçbir kayak merkezinde olmayan çocuk kar oyun parkını buraya yapmış olacağız. Bununla ilgili projemiz onaylandı. Genelde çok dar pist alanlarımız vardı, bu alanları çok geniş hale getirdik. Kayak kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla ücretlerini valilik karşılamak kaydıyla hafta sonları öğrencilerimizi buraya getireceğiz. Şu anda tespit edebildiğimiz 300 kayakçımız var, bu sayıyı çok daha yukarıya çıkaracağız. İnşallah, bütün Erzincan’a kayağı öğretmiş olacağız ve bu tesisi çocuklarımızla, kayakcı ve kayakseverlerle buluşturmuş olacağız.