Garsonluktan Türkiye Şampiyonluğuna

Garsonluktan Türkiye Şampiyonluğuna :Van’ın Gevaş ilçesindeki kayak tesislerinde garsonluk yapan Adem Soyalp, Türkiye’de bu yıl ilki düzenlenen Kayaklı Oryantiring Türkiye Şampiyonası’na katılarak birincilik elde etti.

Mevsimlik işçi olarak Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi Tesisleri’nde garsonluk yapan Soyalp, Erzincan’da yapılan Kayaklı Oryantiring Türkiye Şampiyonası’na katılarak birincilik elde etti. Elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Adem Soyalp, Abalı Kayak Merkezi Tesisleri’nde garsonluk yaptığını, yarışmaya ise antrenörü tarafından davet edildiğini söyledi. Daha önce ismini bile duymadığı bir spor branşında Türkiye birinciliğinin kendisi için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Soyalp, “Kayak merkezinde çalıştığım için, boş zamanlarımı kayarak geçiriyordum. Hocam Hasan Jira gelip bana ‘kaymayı biliyor musun?’ diye sordu. Bende ‘evet’ dedim. Bir gün sonrası yarışmaların olduğunu söyledi. Kayaklı Oryantiring hiç yapmadığım halde yarışmaya gittik. Hocamın bana verdiği taktikleri uygulayarak yarışmayı birinci olarak tamamladım. Ailem de bu sonuç karşısında artık çalışmayıp, spora yönlenmemi istedi. Şimdi daha iyi başarılar almak için çalışacağım. Artık bu sporu da bir meslek olarak görüyorum. Çok mutluyum. Bana bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kayaklı Oryantiring İl Temsilcisi ve Soyalp’ın antrenörü Hasan Jira ise, Adem’le yarışmalara bir gün kala Abalı Kayak Merkezi’nde tanıştıklarını belirterek, “Bir gün sonra Erzincan’da katılacağımız Kayaklı Oryantiring Türkiye Şampiyonası’na gideceğimizi ve kendisinin de geleceğini söyledim. Erzincan’a giderken, yolda ‘hocam bana taktik verin biraz, hiçbir bilgim yok bu konuda’ dedi. Bende yol boyu Adem’e yapması gerekenleri anlattım. Yarışmalara katıldı ve bu branşta ilk Türkiye birincisi olma unvanını da kazanmış oldu. Aynı zamanda bu branşta açılacak olan milli sporcu kontenjanından da ilk olarak yararlanacak sporcu olmaya da hak kazandı. Biz Adem’e güvendik, o da elinden geleni yaparak bu başarıyı gösterdi. Kendisi ile bundan sonra daha çok çalışıp iyi dereceler almaya çalışacağız. Daha önce adı bile duyulmamış bir branşta il dışı müsabakalara katılmamız için tüm desteği bizlere veren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sporcu Adem Soyalp ve antrenör Hasan Jira’yı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda ağırlayan İl Müdürü Aslan Sinir de, “Şu anda karşımızda bizim istediğimiz bir sporcu profili bulunmakta. Tesisimizde garsonluk yapan bir gencimiz, spora başlıyor ve ilk turnuvadan da derece ile dönüyor. En önemlisi de sporcumuzun ‘artık bu sporu bir meslek olarak görüyorum’ demesidir. Bu kadar kısa bir sürede bu dereceyi almak bizleri de mutlu etti. Ben sporcumuzu ve antrenörünü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.