Gaziantepte kayak keyfi başlıyor

Gaziantepte kayak keyfi başlıyor  :Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan sosyal mekânlara bir yenisi daha ekleniyor.

Gaziantep’in sosyal yaşamına canlılık kazandıracak olan önemli mesire alanlarından Erikçe Parkı Ormanı’na yapılan suni kayak pisti pazar günü törenle açılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Başpınar Bölge Trafik arkasında bulunan alanda oluşturulan Erikçe Park Orman, sosyal donatı alanları, biyolojik göleti, seyir terasları ve son olarak da suni kayak pistinin tamamlanmasıyla kentin en önemli sosyal yaşam bölgesi olacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Erikçe Parkı Kayak Pisti’nin Gazianteplilerin yeni eğlence mekanı olacağını söyledi. Güzelbey, Gazianteplilerin bundan sonra kayak için Uludağ ve Erciyes gibi yerlere gitmeyeceğini, Erikçe’de kayacağını ve kentte sosyal yaşamın bu gibi yatırımlarla daha canlanacağını belirtti.

Güzelbey, “Erikçe Park Ormana kayak pisti yaparak Gaziantep’in bölgemizde cazibe merkezi olması için yaptığımız çalışmalara önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Gaziantep’te bu tür mekânlara çok ihtiyaç var. Kentimizin en önemli gelenekleri arasında hafta sonlarını mesire alanlarında geçirmek yer alıyor. Bu nedenle Erikçe Parkı’na yaptığımız yatırımların ardından burası Gaziantep halkının vazgeçemedikleri mekanların başında geliyor. Kayak pisti de tüm bu kapsamlı çalışmaların içerisinde en önemli yatırımlardan biri konumunda yer alıyor” şeklinde konuştu.

Güzelbey, insanların burada 365 gün kayak keyfi yaşayabileceğini ifade ederek, “Son teknolojik imkanların kullanıldığı bu tesiste toplam 3 pist bulunuyor. Burada yetişkinler, kayak yapmayı bilenler ve yeni öğrenenler için eğitim alanları olacak. 4 yabancı hoca burada eğitim verecek” dedi.

ERİKÇE PARKI SPOR YAPMA ORANINI ARTIRACAK
Erikçe Park Orman’da oluşturulan biyolojik gölet çevresinin kafeleri, restoranları ile modern bir mesire alanı olarak tasarlandığını da belirten Güzelbey, “Ayrıca bölgeye spor yapmayı teşvik edecek yeni yatırımlar yapıldı. Sosyal aktivitelerin yanı sıra sportif aktivitelere de yer verilen alanda 3 bin 300 metre uzunluğunda koşu parkuru, paintbol tesisi, macera parkı yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemenin ardından Erikçe Kent Ormanı, spor tutkunlarının artmasını sağlayacak” bilgilerini verdi.