Gölcük teleferik proje çalışması tamamlandı

Gölcük teleferik proje çalışması tamamlandı :Gölcük’e yapılacak olan teleferik projesi tamamlandı. Avusturya’lı Ropes firması tarafından yapılan proje Bolu Belediyesi’ne teslim edildi. Yeni projede Karacasu’dan başlayan teleferik hattı, Gölcük, Seben Gölü ve Kartalkaya’ya kadar uzanacak.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın girişimleriyle Karacasu’ya yapılacak teleferik hattı ile ilgili projenin çizimi Avusturya’lı Ropes firmasına verilmiş bu maliyette Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmıştı.

Ropes firması teleferik hattı projesini hazırlayarak Bolu Belediyesi’ne teslim etti. Şimdi ise uygulama projesi için belediye ihaleye çıkacak ve önümüzde ki bahar aylarında projenin yapımı için ilk kazma vurulacak.

Daha önce Karacasu’dan Gölcüğe kadar düşünülen teleferik hattının güzergahı da uzatılıyor. Yeni projede Karacasu’dan başlayan teleferik hattı, Gölcük, Seben Gölü ve Kartalkaya’ya kadar uzanacak. Teleferik projesi hayata geçtiğinde bölgenin turizmi açısından gelişimine büyük katkı sağlayacak.