Hedefleri altın madalya

Polonya’nın Zakopane kentinde düzenlenen Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden mili kayakçılar Arda İpçioğlu, Ayberk Demir ve Muhammet İrfan Çintimar’ın hedefi, altın madalya kazanmak.
Zakopane’den, gümüş madalya ile dönen İpçioğlu yaptığı açıklamada, şampiyonaya yaklaşık 46 sporcunun katıldığını söyledi.

Polonya’da Türk sporcuların önemli başarılara imza attığını dile getiren İpçioğlu, ”Antrenman süremiz ve hazırlık dönemimiz çok kısaydı ve kısa sürede hazırlandığımız şampiyonadan ikincilik dördüncülük ve sekizincilik getirmek büyük bir başarı. Bu başarının mutluluğunu kelimelerle anlatamayız” dedi.

İpçioğlu, 6 ülkenin katıldığı şampiyonada elde edilen derecede antrenörlerinin de büyük katkısı olduğunu belirterek daha sıkı çalışmayla altın madalya hedefine ulaşacaklarını ifade etti.

Polonya’dan, madalya ile dönmenin gururunu yaşadıklarını belirten İpçioğlu, şöyle konuştu:
”En büyük motivasyon kaynağım kamp arkadaşlarım oldu. Kayakla atlamada güç, esneklik ve konsantre çok önemli. Kampta arkadaşlarımla çok çalıştık. Bizlere imkan sağlayan herkese teşekkür ederim. Ülkeme ve Erzurum’a madalya getirdiğim için mutluyum. Güzel bir duygu. Gelecekte daha çok madalya alacağımıza inanıyorum. Romanya’da düzenlenen olimpiyatlarda iyi bir derece elde edemedik ama Polonya’dan iyi bir sonuç ortaya çıktı. Antrenmanları daha sıkı bir şekilde yapabilirsek ve antrenman programları sıkı ayarlanırsa başarı daha çok artar.”

-”Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık”-
Milli sporcu Demir de Türkiye Kayak Federasyonu’nun, Zakopane’ye gitmeden önce kendilerine çok destek verdiğini söyledi.

Yıl içerisinde, yaklaşık 7 aylık bir dönemde çalışamadıklarını dile getiren Demir, şunları kaydetti:
”Federasyonumuz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle buraya kadar geldik. Buraya gelmemiz için onlar bizi ateşledi. Geçen yıl bir sakatlık dönemi geçirmiştim ama yine de takım olarak iyiydik. Kısa süreli çalışmamıza rağmen iyi bir toparlanma süreci oldu. Antrenman imkanlarımız daha fazla olsaydı başarının derecesi farklı olurdu. Günde 12 veya 13 atlayış yapmamız gerekiyor.”

Ülkemizi Polonya’da temsil eden milli sporcu Çintimar ise şampiyonada en uzun mesafeye atlamasına rağmen inişte yaşadığı sorun nedeniyle dereceyi kaçırdığını belirtti. Yaşadığı talihsizliği tekrar yaşamamak için sıkı bir çalışmaya koyulacağını ifade eden Çintimar, şöyle konuştu:
”Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Şampiyonada ilk gün inişte biraz sıkıntı yaşadım. Bizim tek isteğimiz gelecek yıllar için rampaların daha iyi hazırlanması ve bizlere daha çok antrenman imkanı sağlanmasıdır. Ülkemize daha güzel başarılar kazandırmak için çalışacağız.”

Kaynak: ajansspor

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*