Horasan Myo Kayak Atılımı Yaptı

Horasan Myo Kayak Atılımı Yaptı :Horasan Meslek Yüksek Okulu ilklere imza atmaya devam ediyor. Horasan MYO, şimdi de ilçede kayak atılımı yaptı.

Horasan Meslek Yüksek Okulu ilklere imza atmaya devam ediyor. Horasan MYO, şimdi de ilçede kayak atılımı yaptı.

Horasan MYO’nun ilçe halkı ve gençliği için yararlı çalışmaları son sürat devam ediyor. Horasan Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özdemir’in, Horasan ilçesine olan sevdası ve ilgisi sonucu şimdi de Horasan’da kayak alt yapı çalışmalarına hız verildi. Horasan Kaymakamı Emre Çınar ile MYO Okutmanı ve aynı zamanda kayak ve tenis antrenörü olan Vahdet Alaeddinoğlu ile istişare eden Özdemir, tam destek aldıktan sonra ilçede tespit edilen minik öğrencilerden oluşan bir kayak takımı kurdu. Şimdi öğrenciler Horasan Kaymakamı Emre Çınar ile MYO Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özdemir’in destekleri ile ilçeden alınarak, Palandöken Dağı’na getirilip, burada antrenman yapmaları sağlanıyor.

FEHMİ BİLGE ORTA OKULU PİLOT BÖLGE

Horasan Kaymakamı Emre Çınar, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile Okutman Vahdet Alaeddinoğlu, gençlerin spor yapması için seferber olurken, kısa sürede kayak takımı oluşturuldu. Kayak malzemeleri öğrencilere dağıtılırken, pilot okul olarak da, Fehmi Bilge Ortaokulu seçildi. Kaymakam Çınar, bu okuldan seçilen 10 bayan 10 erkek olmak üzere 20 öğrencinin bütün masraflarını karşılayarak Horasan da bir ilki gerçekleştirdi. Kayak elbiselerini kendi elleri ile geleceğin kayakçılarına giyindiren Kaymakam Çınar, öğrencilerden başarı sözü aldı.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİNDE ANTRENMAN

Kayak malzeme yardımı töreninde Horasan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, İlçe Millli Eğitim Müdürü Turgut Demir, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Öner, Okutman Vahdet Alaeddinoğlu, Fehmi Bilge Ortaokulu Müdürü Mahir Gülen, Beden Eğitimi Öğretmeni Burak Çağlar da hazır bulundu. Horasanlı öğrenciler, Horasan’dan Erzurum’a getirilerek, Palandöken Kayak Merkezi’nde antrenman yaptırılacak. Ayzen Spor Kulübü yeni adıyla Anadolu Kayak Tenis Buz Akademisi Spor Kulübü de, bu öğrencilere malzeme desteği sağlarken, antrenör Ömer Said Alaeddinoğlu da, gönüllü olarak Horasan’dan gelen öğrencilere kayak öğretecek.

Horasan MYO Müdürü Özdemir, “Horasan Meslek Yüksek Okulu olarak bizim aslı görevlerimizden biri de ilçeye katkı sağlamak. Hocalarımızla birlikte, Horasan’ın gelişimine katkılar sağlayacağız. Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’tan aldığımız görev emanetini layıkıyla yapma adına büyük bir başarı göstereceğiz” şeklinde konuştu.