Ilgaz Kayak Merkezinde Kurtarma Tatbikatı

Ilgaz Kayak Merkezinde Kurtarma Tatbikatı :Çankırı’nın kayak merkezi Ilgaz’da, jandarma tarafından gerçekleştirilen kurtarma tatbikatında ortaya çıkan görüntüler, gerçeğini aratmadı.

Çankırı’nın kayak merkezi Ilgaz’da, jandarma tarafından gerçekleştirilen kurtarma tatbikatında ortaya çıkan görüntüler, gerçeğini aratmadı.

İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Timi, Ilgaz Kayak Tesisleri’nde yaşanabilecek yaralanma, mahsur kalma ve kaybolma olaylarına karşı hazırlık çalışmaları kapsamında tatbikat yaptı. Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal’ın da izlediği tatbikatta senaryo gereği iki tatilci telesiyejde elektrik akımının kesilmesi sonucu mahsur kaldı. Ilgaz’da konuşlu Jandarma Arama Kurtarma Timi, telesiyejdeki iki tatilciyi kurtarmak için çalışma başlattı. İp ile telesiyeje tırmanan ekip, tatilcileri tek tek yine ip yardımıyla indirdi. Soğuktan üşüyen tatilciler, daha sonra kızaklı sedye ile ambulansa götürüldü. Tatilcilerin de izlediği tatbikat sonunda arama kurtarma timi alkışlandı.