Ilgazda işletmeciler kar yağışını bekliyor

Ilgazda işletmeciler kar yağışını bekliyor :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda geçen yıl kurak sezon geçiren otel işletmecileri, bu yıl kar yağışının daha fazla olmasını umut ediyor

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda hazırlıklarını tamamlayan otel işletmecileri, kar yağışını bekliyor.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede sezon başlangıcının kar yağışına göre değiştiğini söyledi.

Geçen yılki kar sıkıntısının kayak merkezlerini etkilediğine dikkati çeken Yarım, “Bu yıl inşallah geçtiğimiz yıl yaşadığımız sıkıntılarla karşılaşmayız. Bu yıl bol yağışlı, güzel sezon geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yarım, hem kayakseverlerin hem de işletmecilerin kar beklediğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Yaklaşık 8 aydır kayak merkezlerinde kar olmadığı için uzunca bir ara vermiş olduk. Artık kayakseverler karın yağmasını bekliyor. Birçok insan kış turizmi ve doyasıya kaymayı özledi. Kış turizmi işletmeleri ise geçtiğimiz yıl ne yazık ki çok verimli sezon geçirmedi. Kar yağışındaki yetersizlik onları etkiledi. Bu nedenle işletmeler de bir an önce kar yağmasını bekliyor.”

Yıldıztepe Kayak Merkezi’nin telesiyeji ve pistiyle sezona hazır olduğunu aktaran Yarım, “Doruk mevkisinde telesiyej çalışmaları sürüyor. İnşallah sezon ortalarında orası da hazır olacak. Bölge yeni yatırımlarla göz dolduracak” değerlendirmesinde bulundu.