Ilgazda Mayıs Ayına Kadar Kayak Yapılabilecek

Türkiye’nin kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda, kar kalanlığının 2.20 metreye ulaştığı belirtildi. Ilgaz Dağı’nda, son iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 1.90’dan 2.20 metreye çıktığı bildirildi. Hava sıcaklığı ise eksi 5 dereceye geriledi. Ilgaz Dağında, kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin de zaman zaman 150-200 metreye kadar düştüğü görüldü. Ilgaz Dağı’nda, kar yağışının aralıklarla hafta sonuna kadar devam edeceği bekleniyor. Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Ilgaz Dağı’nda, tatilciler karın tadını doyasıya çıkarıyor. Hafta sonu tatilini fırsat bilen günübirlik tatilciler pistlere akın ederken, kar kalınlığının 2.20 metreyi aştığı zirvede güneşli hava renkli görüntüler oluşturdu.
Bazı tatilciler aileleriyle birlikte araçlarla zirveye ulaşmayı tercih ederken, bazıları teleferikle çıkmayı tercih etti. Bazı araçlar yoldan çıkarak kara saplandı, cipler ise karla kaplı yolu zorlanmadan aştı. Teleferikle 20 dakika yolculuk yapan tatilciler, Ilgaz manzarasını doyasıya izlemenin tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının gece eksi 10-12 dereceye düştüğü Ilgaz Dağı’nda, güneş yüzünü gösterse de hava sıcaklığı 0 derecenin üzerine çıkmıyor. Bazı acemi kayakçılar kendi çabalarıyla kayağı öğrenmeyi tercih ederken, kimileri de profesyonel eğitmenler eşliğinde uygulamalı eğitim alıyor. Kayak yapmayı gözüne kestiremeyen tatilciler ise daha kullanışlı olan kızaklarla kaymanın tadını çıkarıyor.
Pistlerde yerlerini alan minik kayakçılar da eğitmenleri eşliğinde kayak yapmayı öğreniyor. Telesiyejlerle zirveye kolayca ulaşan kayakçılar, kendilerini piste bırakarak karın tadını doyasıya çıkartıyor. Profesyonel snowboard sporcularının gösterileri nefesleri keserken, kar motorları da pistlerdeki yerlerini alıyor.
Ilgaz Dağı’nın Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında gösterildiğini ve Ankara’ya 200 kilometre mesafede bulunduğunu hatırlatan Ilgaz Mountain Resort Genel Müdürü Hakan Sevencan, tesislerin kayak severlerden yoğun ilgi gördüğünü belirterek, son yağan karla birlikte Mayıs ayına kadar kayak yapılabileceği müjdesini verdi. Son yıllarda yapılan yatırım ve gerçekleştirilen tanıtımlarla kar kalınlığının 2,20 metreyi geçtiği Ilgaz Dağı’nda kayak severlerin pistlerde gece yarılarına kadar kaymanın tadını çıkardığını ifade eden Sevencan, Ilgaz Dağı ile birlikte işletmelerin tarihi bir sezon yaşadığını belirtti. Kayak sezonunun açılışından itibaren doluluk oranının yüzde 100’lerde seyrettiğini belirten Sevencan, şöyle konuştu: “2.20 metreyi geçen kar kalınlığı sayesinde kayak sezonu Mayıs ayına kadar uzamış durumda. Çankırı ve Kastamonu valiliklerinin yaptığı reklamlar ve yatırımlarında Ilgaz Dağı’ndaki işletmelere katkısı oldu. Ilgaz Dağı’na yeni mekanik tesislerin yapılması, yeni pistlerin açılması gerekiyordu. Önümüzdeki kış sezonunda Yurdum Tepeye yapılacak yeni tesisle birlikte daha profesyonel kayakçılara hizmet vermeye başlayacağız.”

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*