İstanbula yeni teleferik projesi

İstanbula yeni teleferik projesi :Mecideyeköy-Altunizade arasında hizmet verecek Boğaz teleferik hattından sonra İstanbulluya bir teleferik müjdesi daha geldi.

Onay çıkan yeni teleferik hattı Eyüp bölgesinde yer alacak ve ihalesi 18 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

Söz konusu teleferik hattı Eyüp durağından başlayacak ardından Pierre Loti durağının ardından diğer yapılacak MiniaTürk Teleferik hattına geçiş yapacak. Proje 420 takvim gününde tamamlacak.

Bitiş noktası olan MiniaTürk’te yapılacak hat ise Alibeyköy ve Vialand duraklarından meydana gelecek. 2 kilometrelik teleferik hattının toplam yolculuk süresi ise 6,5 dakika olacak.

Eyüp teleferik hattı ise Alibeyköy Eminönü raylı sistem hattıyla entegre olacak. Bu hat içinde 18 durak yer alacak. Bu duraklar Eminönü, Haliç, Cibali, Fener, Balat, Feshane, Eyüp Teleferik, Devlet Hastanesi, Silahtarağa Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro, Cep Otagarı, Eyüp, Belediye, Demirkapı, Bayrampaşa, Meydan olarak belirlenirken bu hat hakkında henüz net bir başlangıç tarihi belli olmasa da 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

İhaleye konu teleferik hattına bağlanacak Miniatürk Vialand teleferik hattı Miniatürk, Alibeyköy, İstanbul Caddesi, Vialand duraklarından 4 dakikada geçecek ve 3,5 kilometre uzunluğunda olacak.