JAK göz dolduruyor

JAK göz dolduruyor :Jandarma Arama ve Kurtarma Timleri (JAK), Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya ve Gerede Arkut Dağında tatili daha güvenilir hale getirdi.

Aldıkları önlem ve yürüttükleri başarılı faaliyetler sayesinde tatilcilere daha güvenilir tatil yapma imkanı sunan JAK Timleri, 24 saat dönüşümlü olarak kar motosikleti, GPRS ve panik butonu gibi son teknoloji imkanlarla üst düzeyde bir koruma sağlıyor. 2015 yılında 500 bin kadar yerli ve yabancı turist ağırlayan, bu yıl da yoğun tatilci akınına uğrayan Kartalkaya Kayak Merkezi ile son yılların parlayan kış turizm merkezi Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezinin güvenliğini sağlayan Jandarma timleri, arama ve kurtarma faaliyetleri ile göz dolduruyor.

Kayak ve snowboard yaparken pistten çıkarak kaybolan tatilciler için farklı bölgelere yerleştirilen ve JAK Timleri ile iletişim sağlayan GPRS ve panik butonları sayesinde yaklaşık yirmi dakikada kurtarma faaliyetlerini sonuçlandıran Jandarma timleri, ilk yardım ve acil müdahale gerektiren olaylara zamanında yaptıkları müdahalelerle hayat kurtarmaya devam ediyor.

Tatilcilerin yoğun olarak kaybolduğu Ramazanbey Deresi, Gıcırgan Deresi, Gazi Pisti alt bölgesi ve Kan Tuzla Yaylası bölgelerine kendini yenileyebilen radyo frekansı ile çalışan 60 buton ve yer tespiti için hazırlanmış 330 levhayı bölgelerde bulunan ağaçlara yerleştiren Timler, geçtiğimiz yıl bu çalışmaları ile 19 kişiyi donarak ölmekten kurtardı. Faaliyetlerini aralıksız sürdüren Jandarma timleri, bu yıl da on tatilciyi yine donmaktan kurtardı.