Kastamonuda Teleferik Projesinin Yeri Değişecek

Kastamonuda Teleferik Projesinin Yeri Değişecek :Kastamonu Belediyesi tarafından Kale ile Saat Kulesi arasında yapılması planlanan teleferik projesinin yeri değiştiriliyor. İlk olarak kale içersinden geçmesi planlanan teleferik projesi, kalenin sit alanı içersinde olması nedeniyle Belediye tarafından hazırlanan yeni proje Anıtlar Kuruluna sunuldu.

Kastamonu Belediyesi tarafından Kale ile Saat Kulesi arasında yapılması planlanan teleferik projesinin yeri değiştiriliyor. İlk olarak kale içersinden geçmesi planlanan teleferik projesi, kalenin sit alanı içersinde olması nedeniyle Belediye tarafından hazırlanan yeni proje Anıtlar Kuruluna sunuldu. Anıtlar Kurulu, birinci dereceden sit alanı olan kale içersine ayağın yerleştirilmesine izin vermezken ikinci bir proje hazırlanarak tekrar kendilerine başvurulmasını istedi. Bunun üzerine ikinci bir proje için çalışmalarını başlatan Belediye, kale kapısının önünde bulunan ev sahipleriyle görüşerek ayağın buraya yerleştirilmesine karar verdi.

Sonuç Olumlu Olursa Daire Verilecek

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahsin Babaş, Başkan Turhan Topçuoğlu tarafından bizzat açıklanan teleferik projesinde değişikliğe gittiklerini açıklayarak, “Başkanın yıllık programında anlattığı teleferik için kuleden kaleye proje yaptık. Kulede sorun yok fakat kaleye uzanan noktada anıtlar kurulu burası arkeolojik stattır dedi. O nedenle şu aşamada buraya değil de başka şekilde değerlendirelim dediler. Projeyi tamamen reddetmiyoruz fakat başka bir projeyle yeniden gelin dediler. Onun akabinde iş durdurulmadı tekrar çalışıldı. Kale kapısının girişinde evlerin oraya planımızı kurduk. Oranın haritasını alıp firmaya gönderdik. Firma projelendirip geri gönderecek. Buraya olur derse çalışmalar hemen başlayacak. Orada herhangi iki evin itiraz yok. Vermeyiz demiyorlar. Yeter ki onlara bunun karşılığında para veya takas ile daire verelim. Huzur 2’de 10 tane takaslı dairemiz var. Hepsi programlı planlı işler. Huzur 2’de yaptığımız 10 daire belediyenin. Biz onu ihale yaparak komple anahtar teslimi haline getirdik. Kale kapısındaki ev sahipleriyle görüştük. Huzur 2’den daire verme karşılığında takasla hemen çık dediğimizde ev sahibi kabul ediyor” dedi.

Anıtlar Yüksek Kurulu’nun hazırlanan ikinci projeyi kabul etmesiyle birlikte hemen çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan Babaş, “Bu sene ihalesini yaparak ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. İhale süreci 3 ay sürüyor. Projelendirme 1 ay, ihale sürecinin beklenmesi 1 ay ve bunlardan sonra itirazlar ve başka nedenlerden dolayı gecikmeler tahminen toplam 6 ay sürüyor. Sezon kapanır ama sorun değil, arazide pek iş yok. Esas işin yapılacağı yer fabrika oluyor. Çelik üzerine kurulmuş direkler, platformlar, perler ve arabalar var. Teleferik’in ineceği bölge ve orasının düzenlenmesi oradaki evlerin ceplerinin düzeltilmesi bunlar hep düşünülüyor” diye konuştu.