Kayak Bakım Merkezi ’nin kurulum anlaşması imzalandı

Kayak Bakım Merkezi ’nin kurulum anlaşması imzalandı : Türkiye’de ilk kez son teknoloji makineler ile donatılmış, Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Kayak Bakım Merkezi’nin Erzurum’da kurulumu için Avusturyalı Wintersteiger firması ile varılan anlaşma imzaya döküldü.

Türkiye’de ilk kez en son teknoloji makineler ile donatılmış, TKF Kayak Bakım Merkezi’nin, Erzurum’da kurulumu ve 2016 yılı sezon açılışında faaliyete başlaması için Avusturya firması wintersteiger ile TKF arasındaki imza töreni İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayak Branş Başkanları ile birlikte, dünyada en son teknolojik uygulamaları kullanan, gelişmiş federasyonların yöneticileri ile görüşerek detaylı bilgi aldıktan ve inceleme gezileri sonucunda; başarıların en önemli temel taşlarından bir tanesinin sporun yüksek teknoloji ile bütünleşmesi olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Yapılan anlaşmanın ülke kayak sporuna önemli katkıları olacağını belirten Başkan Yarar, “Türkiye Kayak Federasyonuna bağlı tüm branşları kapsayacak olan kayak bakım merkezi, milli takımlarımızın gelişmesine katkısının yanı sıra kayak bakımı konusunda uzmanların yetiştirileceği bir merkez olacaktır.” diyerek, şunları söyledi:

“İnceleme gezilerimiz, bir yıl içinde geliştirilmiş olan kuvvetli ve iyi ikili ilişkiler sonucunda oldukça detaylı ve verimli geçti. Avusturya Kayak Milli Takımı’nın Bramberg’de bulunan özel bakım merkezini, özel izin ile ziyaret ettik. Uzmanlar makine ve uygulamalar hakkında çok detaylı bilgi verdiler. Çağımızda, sporcunun iyi olmasının gerektiği kadar kullanmakta olduğu ekipman büyük önem arzetmektedir. İncelemelerimiz sonucunda, dünyada en gelişmiş teknolojiye sahip Avusturya firması Wintersteiger ile görüşmelerimiz müspet neticelenmiş ve şu anda varolan en yüksek teknolojiye sahip makinelerden oluşan hem alp hem kuzey disiplin kayağına hizmet verecek olan bakım merkezimizin kurulumu ile ilgili anlaşılmıştır.

Kayak camiamıza, bu yeni hizmet müjdesini vermekten gurur duyuyorum. Kötü yapılmış kayak bakımı kayakçılarımızı kayak sporundan soğutmakta, milli takımlarımızın başarılarını desteklememekte ve hep yurtdışından uzmanlara bağımlı kalınmakta idi. Modern ve yüksek teknolojinin kullanılacağı kayak bakım merkezimizin, camiamıza hayırlı olmasını ve milli takımlarımızın başarılarını arttırmasını temenni ediyorum.”

Wintersteiger Bölge Direktörü Norbert Meier ise yaptığı açıklamada, “Wintersteiger firması 1953 yılında kurulmuştur. 62 yıllık tecrübesi, 21 ülkede ki faaliyetleri, 900 çalışanı ve 135 milyon cirosu ile sektörün en önde gelen lider firmasıdır.” diyerek, şunları söyledi:

“Dünyadaki tüm başarılı ve gelişmiş federasyonları ile aynı teknolojiyi kullanarak, kayak sporunun gelişmesine gerçek anlamda ve bilinçli bir şekilde önem veren Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı ve Yöneticilerini tebrik ediyorum. Türkiye’de 2016 sezon başında faaliyete geçecek olan; TKF Kayak Merkezi, bugün Avusturya, İsviçre, İtalya, Fransa, ABD vb başarılı ülkelerin sahip olduğu teknolojiye sahiptir. Türk Kayak Milli Takımlarının başarılarına bu vesile ile katkıda bulunacağımız için gururluyuz.”