Kayak eğitimi almadan mezun olamayacaklar

Kayak eğitimi almadan mezun olamayacaklar :Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü öğrencileri, Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde akademisyenler eşliğinde kayak eğitimi alıyor.

Yüksekokuldan 40 öğrenci, Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde bölüm başkanı Doç. Dr. Metin Yaman, öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Güçlü, Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı ve üniversite kayak eğitmeni Doç. Dr. İmdat Yarım eşliğinde kayak eğitimi görüyor.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldıztepe Kayak Merkezi’nin muhteşem güzellikleri arasında öğrencilerin kayak eğitimi aldığını ifade etti.

Gazi Üniversitesi olarak Yıldıztepe’yi çok sevdiklerini ifade eden Yaman, “Rekreasyon Bölümü olarak tüm öğrencilerin kayak eğitimi alması kararını aldık. Tüm öğrencilerimiz kayak eğitimi almadan mezun olmayacaklar. Ülke sporunda ve turizminde görev alacak öğrencilerimizin kayak öğrenmesi önceliklerimiz arasında” dedi.

Kayak merkezini çok beğendiklerini ifade eden Yaman, “Akademisyenler eşliğinde öğrencilerimiz 5 gün boyunca burada eğitim alacaklar. Bu eğitimin onların kendilerini geliştirmeleri konusunda etkili olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz de burayı çok sevdi. Kayak eğitimleri açısından Yıldıztepe çok uygun” diye konuştu.

Yıldıztepe’nin kayak tutkunları açısından da oldukça beğenileceğine inandığını belirten Yaman, “Burası gerek havası gerekse pistleri ile ayrı bir güzelliğe sahip. Eminim öğrencilerimiz de kayakseverler de buraya sık sık gelecektir. Kış sporları açısından oldukça güzel ve anlamlı bir yer” şeklinde konuştu.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Doç. Dr. İmdat Yarım da eğitimin oldukça başarılı geçtiğini dile getirdi.

Kayak merkezindeki pistlerin her düzeydeki kayaksevere uygun olduğunu söyleyen Yarım, “Yıldıztepe Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri. Her düzeyde kayaksever, buraya gelerek kayak yapabiliyor. Kaymayı yeni öğrenenlere uygun pistler de var. Bu nedenle öğrenciler burayı tercih ediyor” dedi.

Daha önce Gazi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden öğrencilerin bölgede eğitim aldığını dile getiren Yarım, “Yıldıztepe kayak eğitimi için farklı alternatifler sunuyor. Eğitim için baby-lift, yeni başlayanlar için 4 bin 500 metre uzunluğundaki samanyolu pisti, usta kayakçılar için 2 bin 500 metre uzunluğundaki Dikmen pisti keyifli kayak eğitimi imkanı sunuyor” ifadelerini kullandı.