Kayma hayalleri gerçek oldu

Kayma hayalleri gerçek oldu :Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Polat Renaissance ile Xanadu Snow White otelin pistlerinden ücretsiz faydalanan öğrenciler, 5 beden eğitimi öğretmeni gözetiminde her gün 4 saat uygulamalı ders görüyor.

Erzurum’da oturmalarına karşın uzaktan gördükleri Palandöken ve kayakla ilk defa tanışan öğrenciler, hayallerini gerçekleştiriyor. Tesislerle kayak pistlerin doruklarına çıkan ilkokul öğrencileri, öğretmenler eşliğinde yaklaşık 7 kilometrelik pistte düşe kalka kayak yapmasını öğreniyor. Palandöken’e henüz önce bir defa çıktığını ancak onda da korkup aşağı indiğini söyleyen Enverpaşa İlkokul talebesi Aylanur Yılmaz, “Bu korkumu öğretmenlerim sayesinde yendim. Kısa sürede kayağı öğrendim. Burada yaşadıklarımı okulda arkadaşlarıma ve evde aileme anlatıyorum. Tek isteğim kayak yapabilmekti. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Hedefim iyi bir kayakçı olmak” diye konuştu.

Öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak için yürütülen projede misyon aldıklarını belirten Evrenpaşa İlkokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Kadir Yurdakul, çoğunun hayatlarında ilk defa çıktığı Palandöken’de yarının ulusal kayakçıları olacağına dikkati çekti. Haftada bir gün, 20’şerli gruplar halinde 2 saat kayak yapan öğrencilerde özgüven oluştuğuna işaret eden Kadir Yurdakul, çocukların hayata bakış açılarının değiştiğini söyledi. Yurdakul, “Ekonomik vaziyeti iyi olmayan ailelerden seçilen talebelere kayak öğretiyoruz. İçlerinde iyi olanları kayak kulüplerine vereceğiz. Proje kapsamında başarılı olan 10 öğrenciye hayırsever bir aile burs da verecek” dedi.