Kış Turizmine Kalkınma yaklaşımı

Kış Turizmine Kalkınma yaklaşımı :Kalkınma Bakanlığı Spor ve Turizm Sektörü Uzmanları Erzurum Kış Sporları Merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığına devredilen kış spor ve konaklama tesislerini yerinde incelemek ve temaslarda bulunmak için Kalkınma Bakanlığı spor ve turizm sektörü uzmanlarından oluşan heyet, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri ile 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları tesislerinde incelemelerde bulundu.

Bakanlık Uzmanları, programın ilk bölümünde Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı temsilcileri ile Palandöken kayak merkezinde yer alan kayak tesislerini inceledi. İncelemenin ardından kayak merkezinde faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri ile bir araya gelinerek yapılacak çalışmaya ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Ziyaret sırasında kayak ve konaklama tesisleri için yapılan özelleştirme çalışmasının farklı paydaşlar üzerinde nasıl karşılandığı ve bu uygulama kapsamında yapılacak olan özelleştirme faaliyetleri hakkında bilgi alındı.

Programın ikinci bölümüne Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında yapılan toplantı ile devam edildi. Toplantıya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, Kalkınma Bakanlığı uzmanları ve DAP İdaresi çalışanları iştirak etti.

Yamlı, yaptığı konuşmada tesislerin özelleştirilmesi sürecinde maddi kaynağın ellerine hızla ulaşması gerektiğini belirterek, “Bu takdirde turizm sezonu başlamadan elimizden geleni yaparak tesisleri sezona hazır hale getirebiliriz” dedi.

Toplantının ardından heyet temaslarına Konaklı Kayak Merkezi ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan spor tesislerinde incelemelerde bulunarak devam etti.

Kalkınma Bakanlığı uzmanları, temaslarını tamamladıktan sonra Erzurum’dan ayrıldı.