Malatyada Kayak Tesisi Önümüzdeki Yıl Tamamlanacak

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde inşaatı devam eden kayak tesislerinin önümüzdeki yıl tamamlanacağı bildirildi.
Vali Ulvi Saran, beraberinde, Hekimhan kaymakamı Nurettin Dayan, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, diğer ilgili ve yetkililerle birlikte Hekimhan ilçesi Yama Dağı’nda inşaatı devam eden kayak tesislerinde inceleme yaptı.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ulvi Saran, Malatya’ya 120 kilometre uzaklıkta olan ve denizden 2 bin 500 metre yükseklikte bulunan Yama Dağı’na iki etap halinde pist yapılacağını belirtip, ”338 metre kot farklı yaklaşık bin 700 metre uzunluğunda 1. etap kayak alanı ve 382 metre kot farklı yaklaşık bin 500 metre uzunluğunda 2. etap kayak alanı olmak üzere toplam iki adet pist yer alacaktır. Kurulacağı mevkinin kar kalitesi, karın yerde kalma süresi, kayak pistlerinin uzunluğu ve kot farkları bakımından yüksek niteliklere sahiptir” dedi.
Saran, “6 katlı ve 50 yatak kapasiteli bir bina yapılacak. Otopark ve bu alanda bin 300 metre uzunluğunda ve saatte 800 kişi taşıma kapasiteli teleski tesisi yapılacak” ifadelerini kullandı.
Saran, kayak tesislerini önümüzdeki yıl tamamlamayı planladıklarını da kaydetti.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*