Muş Kayak Merkezi kış turizmine hazır

Muş Kayak Merkezi kış turizmine hazır :Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal, Muş Kayak Merkezi’nin tüm eksikliklerinin giderildiğini belirterek, sorunun söz konusu olmadığını söyledi. Kayak yapılan alanın geçen sene büyütüldüğünü ve kar yağışı istenen seviyeye ulaşıldığında hizmete açılacağını ifade eden Kartal, sosyal tesislerin yeni ihalesinin yapıldığını kaydetti.

Kayak merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kartal, kayak pisti şu anlık ihtiyacı görmekle birlikte, bu kayak pistini geleceğe hazırlamak istediklerini ifade etti. Kartal, “Buranın alanını büyütmek istiyoruz. Zaten yeni sosyal tesisin ihalesi yapıldı ve firma yetkilileri gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler. Bunun için biz de firma yetkilileri ile konuştuk. Kayak sezonunda sıcak çaydan tutun yemeğine kadar ve kayak takımından tutun, diğer araç gereçlere kadar her türlü çalışmalarını tamamlayacaklardır. Zaten buraya gelen vatandaşımız rahat bir kayak yapmak ve güzel bir hizmet alacağından şüphesi olmasın.” dedi.

Muş Kayak Merkezi’nde gerekli bakım ve onarımların yapıldığını hatırlatan Kartal, “Sayın valimizin talimatlarıyla kış turizmi ve kayakçılarımızın eğitimi için gerekli tüm hazırlıklarımız bu hafta itibarı ile tamamlanacaktır. Erzurum Palandöken, Erciyes gibi kayak tesislerinin hizmet verdiği bu mevsimde Muş’ta kar yağışı gecikti. Şu anda tesisimizin hiçbir sıkıntısı söz konusu değil, gerek sosyal tesis gerekse kayak pisti hazır bekliyor. Sadece kar yağışında istenilen seviyeyi bekliyoruz.” diye konuştu.

Kayak merkezinde incelemelerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal, kar ezme makinesi ve diğer ekipmanların, kar kalınlığının istenen seviyeye gelmesi ile gerekli kar ezme çalışmalarının yapılacağını ifade etti.