Öğrenciler Akdağ’da Kayak Keyfi Yaptı

Öğrenciler Akdağ'da Kayak Keyfi Yaptı
Öğrenciler Akdağ'da Kayak Keyfi Yaptı

Büyükşehir Belediyesi, “Samsun’u Keşfet, Şehrini Fark Et” projesi kapsamında Ladik ilçesine gezi düzenledi. İlk kez geziye katılan öğrenciler, Ambarköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Akdağ Kayak Merkezi’nde giden öğrenciler burada kızaklarla kayarak eğlendi.

Samsun’un tarihi, kültürel ve turistik potansiyellerini tanıtan Büyükşehir Belediyesi, ‘Gençlik Hareketi’ etkinliklerini sürdürüyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Planetaryumu, Tütün İskelesi, Onur Anıtı, Panorama Dijital Gösterim Merkezi, Bandırma Gemi Müzesi ve Samsunum 1 Gemisi ile deniz turuyla başlayarak Çarşamba ilçesi ile devam eden gezi serisinin üçüncüsü Ladik ilçesine yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın İHH İnsani Yardım Vakfı Samsun Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlediği geziye 40 öğrenci katıldı. Panorama Dijital Gösterim Merkezi’nde toplanan lise öğrencileri, tahsis edilen iki otobüsle Ladik’e hareket etti. İlk olarak içinden akan deresi, gölü, su değirmeni, ahşap evleri, seyir kulesi, ahşap çocuk oyun parkı, ahşap ve zincirli köprüsü ve külliyesiyle doğal yaşamı olduğu gibi yansıtan Ambarköy’ü ziyaret eden öğrenciler, 300 yıllık Şeyhülislam Mehmet Efendi Ahşap Camisi’ni de gezdi.

İnsanların günlük hayatlarından kesitler sunan balmumu heykelleri ile geçmişte kullandıkları 427 etnografik tarihi eser, alet ve eşyanın sergilendiği müzeyi dolaşan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Karın beyaz örtüyle kapladığı alanda kartopu oynayan gençler, daha sonra da Akdağ Kayak Merkezi’ne götürüldü. Sucuk ekmek ikramının ardından öğrenciler, tesiste gezinti yaparak 1360 metre uzunluğa sahip pistte kızaklarla kayarak adrenalin dolu anlar yaşadı.

Neşeli ve keyifli zaman geçiren öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, gençlerle kartopu oynadı.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “Akdağ’da genç kardeşlerimizle birlikte olduk. Gençlerle birlikte olmak bize ayrı bir enerji ve motivasyon veriyor. Asım’ın nesli, vatanını, ezanını, bayrağını seven TEKNOFEST gençliğine sahibiz. Bu açıdan bizleri çok şanslı görüyorum. Proje için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ile buraya gelen genç kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu gençler bizimle birlikte olduğu sürece hiç kimsenin gözü arkada kalmasın” diye konuştu.

Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ise, “Samsun’un en yüksek noktasındayız. 2 bin rakımındayız. Gençlerin enerjisi harika. Buraya çok şey kattılar. Kayak merkezi olması şehre çok katkı sağlıyor. Turizm anlamında Samsun için Akdağ Kayak Merkezi büyük bir prestij. Gelişmesiyle turizme daha çok katkı sağlayacak. Gençlerin enerjisiyle Akdağ başka güzel” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*