Orta Avrupa’yı Adriyatik Denizi’ne Bağlayacak Demiryolu Hattını Cengiz İnşaat Yapacak

Hırvatistan üzerinden geçerek Orta Avrupa ile Adriyatik Denizi’ni birbirine bağlayacak olan 42.6 kilometrelik Krizevci-Koprivnica-Macaristan Sınırı Tren Hattı ihalesini 405 milyon euroluk teklifiyle Cengiz İnşaat kazandı.

İhale sözleşmesinin imzalanması için düzenlenen törene Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Deniz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Oleg Butkoviç, HZ Altyapı Yönetim Kurulu Başkanı Ivan Krsic, Türkiye Hırvatistan Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Asım Cengiz ve Muhammet Cengiz katıldı.

Hırvatistan Başbakanı Plenkovic, projenin ülkesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Yaklaşık 42 kilometrelik bir hat 42 ayda bitirilecek. Bu ayda bir kilometre demek ve böyle bir proje için oldukça iddialı ve hızlı bir süre” dedi.

2024 yılında faaliyete geçecek olan ve 9 istasyondan meydana gelen demir yolunda trenlerin hızı saatte 160 kilometreye ulaşacak. Proje kapsamında en uzunu 635 metre olan 16 köprü/viyadük de yapılacak.

Hem ulaşımda hem de taşımacılık sektöründe bölgeye büyük avantaj sağlayacak hat maliyetinin yüzde 85’i Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor.

Cengiz İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu da “Avrupa dahil dünyanın birçok yerinde önemli projeleri hayata geçirdik. O projelerde olduğu gibi bu projede de yüksek kalite standartlarımızı yansıtarak projeyi zamanında teslim etmek birinci görevimiz olacak” diye konuştu. Projeye aralarında Çin, İspanyol, Avusturya, Yunanistan, Slovenya ve Türkiye’den 10 dev firma teklif vermişti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*