Palandöken Kayak Merkezinin özelleştirilme çalışmaları

Palandöken Kayak Merkezinin özelleştirilme çalışmaları :Bu dağı bizden daha iyi işletecek ne özel bir kurum ne de kamu kurumu olabilir. Dağda şu anda bazı eksikliler var, bizde olsa biz bunları süratli bir şekilde giderip daha hazırlıklı bir şekilde turistlere bu hizmeti sunabilirdik”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Kayak Merkezi’nin özelleştirilme çalışmalarına ilişkin, “Bu dağı bizden daha iyi işletecek ne özel bir kurum ne de kamu kurumu olabilir. Dağda şu anda bazı eksikliler var, bizde olsa biz bunları süratli bir şekilde giderip daha hazırlıklı bir şekilde turistlere bu hizmeti sunabilirdik” dedi.

Sekmen, Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği Günden beri yaptıkları çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve değerlendirme yapmak istediklerini belirtti.

Erzurum Kalesi ve çevresi, Lalapaşa Camisi, Yakutiye Medresesi, Hacıcuma, Taşmağazalar, Cedid, Ayazpaşa ve tarihi sit alanı denilen bu çevrede koruma amaçlı imar planları yaptıklarını ifade eden Sekmen, “İhaleyi alan firma arazide çalışmaya başladı. Bu Erzurum için çok önemli bir proje. Geldiğimiz günden beri kale ve çevresinde kamulaştırmaya devam ediyoruz. 2015 yılının ilk yarısında tarihi olmayan birçok binanın kamulaştırması tamamlanıp yıkıldığını göreceksiniz. Tarihi binaların da restorasyonu başlayacak” diye konuştu.

Sekmen, 960 dönümlük bir alanda bu çalışmaların başladığını belirterek, 5 kentsel dönüşüm bölgesinde kentsel tasarı planlarını da ihale ettiklerini söyledi.

Şehrin yeniden imar ve ihyası anlamına gelen 1/5000 ölçekli imar planının bu hafta içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkartılacağını vurgulayan Sekmen, modern güzel bir şehir oluşturulacağını belirtti.

Atatürk Üniversitesi ile yürüttükleri Bilim Doğa Müzesi Projesi kapsamında üniversitenin 600 dönümlük arazi tahsis ettiğini dile getiren Sekmen, şunları kaydetti:

“Bu arazi içinde engelli merkezi, kongre ve kültür merkezi, tarihi kütüphane, deprem müzesi, Astronomi merkezi, bilim müzesi, sayılar müzesi, tarih müzesi, gölet ve Su oyunları, peyzaj olmak üzere bugünkü bedelle bir milyar liralık bir yatırım. Buranın önce 5 binlik ve binlik planlarını hazırladık. Yerleşim planları yapıldı. Şu anda da engelliler merkezi, tarih duvarı, astronomi merkezi, gölet ve peyzajla ilgili arkadaşlar proje ihalesine çıktı. Engeliler Merkezi’ni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Tarih Duvarını ‘benim de burada bir taşım bulunsun’ diyen herkes, bir vakıf kurularak bu merkezler gerçekleşecek. Gölet ve Su Oyunları Merkezi’ni DSİ’ye yaptıracağız. Bu görüşmeler yapıldı. Altyapısını, peyzajını büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Deprem Müzesi’ni AFAD yapacak.”

– Kış Festivali

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Oteller ve Kayak Federasyonu’nun organizasyonunda Kış Festivali düzenlediklerini hatırlatan Sekmen, Murat Dalkılıç, Sagopa Kajmer ve Mustafa Ceceli konserleriyle kayak, buz pateni yarışmaları düzenleyeceklerini söyledi.

Sekmen, 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin (​EYOF) Erzurum’a verildiğini anımsatarak, “Bu olimpiyatlarda yarışacak gençleri de yetiştirmemiz lazım. Sadece ev sahipliği yapalım diye düşünmemeliyiz. Mutlaka dereceye girecek sporcularımız olmalı” diye konuştu.

Ocak ayı içinde Uzundere’de uluslararası buz tırmanma yarışması yapacaklarını dile getiren Sekmen, şubat ayında yine Kar festivali yapacaklarını ifade etti.

Yüksek irtifa kamp merkezine yeni tesisler ilave edeceklerini anlatan Sekmen, bölgeyi cazip hale getirmek amacıyla Sağlık vadisi projesi için Sağlık Bakanı ile görüşme yapacaklarını söyledi.

– Palandöken Kayak Merkezi’nin özelleştirilmesi

Sekmen, Palandöken Kayak Merkezi ile ilgili özelleştirme çalışmalarının gündemde olduğunu ifade ederek, “Başbakanımız Erzurum’a geldiği zaman kendisine bilgi verdik. Bu dağı bizden daha iyi işletecek ne özel bir kurum ne de kamu kurumu olabilir. Dağda şu anda bazı eksikliler var, bizde olsa biz bunları süratli bir şekilde giderip daha hazırlıklı bir şekilde turistlere bu hizmeti sunabilirdik. Bunun sözünü aldık. Yarın İçişleri, Maliye bakanlarımız, Kayak Federasyonu başkanımız ile bu konunun resmiyete kavuşması için görüşme yapacağız” şeklinde konuştu.